YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024: YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

Üniversite öğrencisi olma hayali kuran milyonlarca aday, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde YKS'ye girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınav, TYT, AYTY ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşti. Şimdi adaylar, YKS sonuç sorgulama sayfası 2024 şeklinde aramalar yapıyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

Google Haberlere Abone ol
YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024: YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

Milyonlarca adayın katılım sağladığı 2024 YKS sınavının sonuçları için geri sayım başladı. Öğrenciler, Temel Yeterlilik Testi, Alanda Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi'nde kaç puan aldıklarını merak ediyor. YKS sonuçları ÖYSM Sonuç Açıklama Sistemi'nden ilan edilecek. Adaylar sonuc.osym.gov.tr sayfasından T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile üniversite sınavı sonuçlarını öğrenebilecek. Daha sonra 2024 YKS yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve tercih dönemi başlayacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, YKS sonuç sorgulama sayfası 2024...

YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024: YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen 2024 YKS (TYT, AYT, YDT) sonuçları ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden sorgulanabilir. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar, https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfasından T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak YKS sonuçlarını öğrenebilir.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2024 YKS sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü ÖSYM tarafından açıklanacak. Sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ise henüz belli değil fakat sabah erken saatlerde açıklanması bekleniyor.

2024 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM, 17 Temmuz'da üniversite sınavı sonuçlarını açıkladıktan sonra, 2024 YKS yerleştirme kılavuzunu aynı gün yayımlaması ardından da YKS tercih döneminin başlaması bekleniyor. Geçen yıl YKS tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos arasında yapılmıştı.

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR, KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

YKS tercihleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirilecek. YKS tercihi yaparken yalnızca puan odaklı değil, kişisel ilgi alanları ve özelliklerine göre tercih yapılması tavsiye ediliyor. 2022-YKS'den itibaren SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanan TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı. Bu düzenlemeyle bu yıl artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edildi ve tercih yapabilir hale geldi.

 

2024 YKS TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM 2024 yılına ait üniversite taban puanları, sıralaması ve kontenjanlarını henüz açıklamadı. Adaylar bu sene tercih yaparken, geçen yılın taban puanlarına göre işlemlerini gerçekleştirecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin