YKS ÇEVRİMİÇİ DENEME SINAVI GİRİŞ EKRANI 2024: MEB YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman, saat kaçta, nereden, nasıl yapılır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek ve milyonlarca öğrenci katılım sağlayacak. Sınava kısa bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), YKS (TYT, AYT, YDT) için deneme sınavı düzenleyeceğini açıkladı. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün çevrimiçi olarak ‘YKS’ye Doğru 2024’ adıyla düzenleyeceği sınava ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki, MEB YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman, saat kaçta, nereden, nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
YKS ÇEVRİMİÇİ DENEME SINAVI GİRİŞ EKRANI 2024: MEB YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman, saat kaçta, nereden, nasıl yapılır?

YKS çevrimiçi deneme sınavı giriş ekranı 2024, üniversite sınavı öncesinde milyonlarca öğrenci tarafından yakından takip ediliyor. Öğrencilerin bir nevi kendini deneyecekleri deneme sınavına ilişkin detaylar merak konusu oldu. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olarak üç oturum şeklinde düzenlenecek YKS öncesinde, MEB’in hazırladığı çevrimiçi deneme sınavı ile öğrenciler sınava hazırlık yapmış olacak. Her oturumun farklı bir günde yapılacağı YKS deneme sınavı ile adaylar streslerini de atmış olacak. Peki, MEB YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman, saat kaçta, nereden, nasıl yapılır? İşte OGM Materyal YKS deneme sınavına ilişkin merak edilenler…

YKS ÇEVRİMİÇİ DENEME SINAVI GİRİŞ EKRANI 2024

"YKS'ye Doğru 2024" Türkiye geneli çevrim içi YKS deneme sınavı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden yapılacak.

EBA HESABI İLE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

MEB YKS ÇEVRİMİÇİ DENEME SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Adaylar, TYT deneme sınavına 25 Mayıs, AYT denemesine 26 Mayıs, YDT denemesine ise 27 Mayıs tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında, istedikleri zaman dilimlerinde girebilecekler.

YKS DENEME SINAVI NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin hazırlık süreçlerinde kendi seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla hazırlanan denemede yer alan sorular, alan uzmanlarınca YKS'nin kapsam bütünlüğüne ve soru çeşitliliğine uygun bir şekilde hazırlandı.

YKS DENEME SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Deneme sınavına giren adaylar, sonuçlarını, sıralamalarını ve puanlarını 28 Mayıs 2024 tarihinde yine aynı sistem üzerinden saat 10.00 itibarıyla görebilecekler.

 

YKS 2024 NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanlığı’nın duyurusuna göre 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran 2024 tarihinde, 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2024-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenecek.

Adaylar Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecektir. Bu belge ve T.C kimlik kartıyla sınava girmeleri gerekmektedir.

TYT ve AYT için adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

YDT için ise adaylar saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Etiketler YKS deneme sınavı MEB
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin