Ücretli öğretmenlik başvuru sonucu sorgulama ekranı: 2024 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024-2025 ücretli öğretmenlik başvuruları Temmuz ayında alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yapmak isteyenler, "Ücretli öğretmenlik başvuru sonucu sorgulama ekranı"nı araştırmaya başladı. 2 Eylül'de uyum haftası başladı. 9 Eylül Pazartesi günü ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için okullar başlayacak. Peki, 2024 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
Ücretli öğretmenlik başvuru sonucu sorgulama ekranı: 2024 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla başlıyor. Okullar açılmadan önce ise ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunanlar sonuçların açıklanmasını bekliyor. Temmuz ayında biten ücretli öğretmenlik başvurularından çıkan sonuçları öğrenmek isteyen adaylar, sonuçlarını sorgulamalarına başladı. Sonuçlarını öğrenen öğretmen adaylarının, diploma formasyon belgesi, sağlık raporu ve sabıka kaydını görevlendirildikleri okula teslim etmeleri gerekiyor. Peki, 2024 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, ücretli öğretmenlik başvuru sonucu sorgulama ekranı...

E-DEVLET ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI

MEB 2024-2025 ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandığında, SMS ile bilgilendirme yaplıyor. Sonuçlar ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan il ve ilçe müdürlükleri sayfasından da öğrenilebiliyor. Komisyonca yapılan görevlendirmeler sonrasında, ilgili evraklar Okul Müdürlüklerine elden teslim edilebiliyor. Sonuçların açıklanmasıyla görevlendirilen öğretmenlerin, diploma formasyon belgesi, sağlık raporu ,(son altı aylık tek hekimli), nüfus cüzdanı ve sabıka kaydını görevlendirildikleri okula teslim etmeleri gerekiyor.

Ücretli öğretmenlik başvuru sonucu sorgulama ekranı: 2024 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024 MEB ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama gelmesi bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında SMS ile bilgilendirme yapılacak.

GÖREVLENDİRMELERİN YAPILMASINA DAİR ESASLAR

1. Görevlendirmeler Kaymakamlık Onayı ile yapılacaktır.

2. Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumların belirttikleri ihtiyaçlara göre görevlendirmeler yapılacaktır.

3. Görevlendirmeler ile ilgili bilgilendirmeler başvuru sırasında verdikleri iletişim bilgilerine sms ile yapılacaktır.

4. Evraklarını tamamlayan adayların görevlendirme onayı alınarak SGK girişi yapılmasının ardından okul/kurumdaki görevine başlatılması sağlanacaktır.

5. Yerine kadrolu atama yapıldığı ya da görevlendirildiği durumlarda kurumda ihtiyaç kalmaması halinde, adayın kendisinden kaynaklanmayan nedenlerle görevi sona eren adaya, talep etmesi halinde diğer kurumlarda ihtiyaç bulunduğunda öncelik tanınacaktır.

6. Herhangi bir özrü olmaksızın okul müdürlüğüne (bir hafta önceden) yazılı bilgi vermeden görevi bırakanlara Müdürlüğümüzce bir daha görevlendirme yapılmayacaktır.

7. Ücretli Öğretmenler görevleri esnasında haklarında yapılan şikayetler var ise 657Sayılı DMK göre disiplin işlemleri uygulanacaktır.

8.Ücretli öğretmenler performanslarına göre okul müdürleri ve müdürlüğümüzce değerlendirilebilecektir.

9-Üniversitelerin lisans programları mezunları ile İlahiyat, İngilizce, Okul öncesi ve Çocuk Gelişimi branşlarında ön lisans programlardan mezun olanların başvuruları kabul edilecektir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İHL Meslek Dersleri Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Çocuk Gelişimi Öğretmenliği alanlarında lisans mezunu olmadığı/kalmadığı zaman ön lisans mezunu adaylara görev verilecektir. İlahiyat, İngilizce, Okul öncesi ve Çocuk Gelişimi dışındaki ön lisans programı mezunlarının başvuruları kabul edilmeyecektir.

 

10- Ders Ücret Karşılığı görevlendirme durumunda; görevlendirilen kuruma kadrolu öğretmen ataması olması halinde, görevlendirmeye esas öncelik sırasının en son kişiden başlanarak, ders ücret karşılığı görevlendirme onayı iptal edilecektir. Önceliğin eşit olması halinde Kura ile onay iptali yapılacaktır.

11-İhtiyaç oluştuğunda (Boş norm, izin, rapor, tayin, emeklilik gibi nedenlerle)görevlendirmeler 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı boyunca aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Etiketler ücretli öğretmen
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin