TUS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024: ÖSYM TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

TUS sonuç sorgulama sayfası 2024, geçtiğimiz ay düzenlenen sınavın ardından araştırma konusu oldu. 18 Ağustos 2024 tarihinde ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (TUS) sonuçları için sorgulamalar başladı. Bu kapsamda ÖSYM sonuç sorgulama sayfasından TUS sonuçları sorgulanıyor. Peki, ÖSYM TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

Google Haberlere Abone ol
TUS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024: ÖSYM TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce 18 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenen 2. dönem Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın sonuçları araştırılıyor. Adaylar TUS sonuç sorgulama sayfası 2024 şeklinde aramalara başladı. TUS sonuçları, Klinik Tıp Bilimleri puanı (K) ve Temel Tıp Bilimleri puanı (T) olarak hesaplanıyor. Sınav sonuçları ise ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulanabiliyor. Peki, ÖSYM TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

TUS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024: ÖSYM TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

TUS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024

18 Ağustos 2024 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenen TUS 2. dönem sınav sonuçları, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan ediliyor. Sınava katılım sağlayan adaylar TUS sonuçlarına, "https://ais.osym.gov.tr/yetki/giris" adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak ulaşılabilir.

ÖSYM TUS (TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI) 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 2. Dönem Sonuçları 12 Eylül 2024 tarihinde açıklandı.

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) ile 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın (2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) değerlendirme işlemleri tamamlandı.

TUS NEDİR?

TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Sınava ayrıca veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olanlar da başvurabilir.

Sınav, her yıl Mart ve Eylül aylarında olmak üzere 2 kez düzenlenir.

TUS SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Tıpta Uzmanlık Sınavı değerlendirmesi için Klinik Tıp Bilimleri puanı (K) ve Temel Tıp Bilimleri puanı (T) olarak hesaplanır. Tıp fakültesi dışı mezunu adaylar için sadece T puanı baz alınarak hesaplama yapılır.

Her test için ayrı olarak ham puanlar, ortalaması 50, standart sapması 10 olan puanlara dönüştürülür. Klinik Tıp Bilimler Testi (KTBT) ve Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT)-1'den alınan standart puanların 0.5 ile çarpılması ile K puanları; TTBT-1'in standart puanının 0.7 ve KTBT standart puanının 0.3 ile çarpılıp toplanması ile T puanı elde edilir.

Tıp fakültesi dışı mezun olan adayların T puanları, TTBT-1 standart puanının 0.7, TTBT-2 standart puanının 0.3 ile çarpılmasıyla elde edilir.

Yerleşmeye hak kazanmak için adayların Ağırlıklı Bilim Sınavı puanının 45 ve daha üstü olması gerekir.

Etiketler ÖSYM sınav sonucu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin