Sürveyan nedir, ne demek? Sürveyan memuru ne iş yapar, maaşları ne kadar?

Sürveyan, yayımlanan 2024/2 merkezi atama kılavuzu kapsamında merak konusu oldu. Bilindiği ÖSYM aracılığı ile kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapılıyor. KPSS tercihlerinin başlaması ile beraber, "Sürveyan nedir, ne demek?" şeklinde araştırmalar başladı. Peki, Sürveyan memuru ne iş yapar, maaşları ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
Sürveyan nedir, ne demek? Sürveyan memuru ne iş yapar, maaşları ne kadar?

Sürveyan mesleğinin ne olduğu, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)-2024/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına tercih başvurularının başlaması ile merak konusu oldu. Merkezi atama tercihleri 19-26 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılacak. Lisans mezunlarının tercih edebileceği kadrolar arasında sürveyan da yer alıyor. Peki, Sürveyan nedir, ne demek? Sürveyan memuru ne iş yapar, maaşları ne kadar?

SÜRVEYAN NEDİR, NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'nda sürveyan; gözetici, mubassır, arazi ve yol işlerinde mimar ve mühendislere yardım eden teknik eleman ve özellikle inşaat şantiyelerinde çalışanları kontrol eden kimse olarak tanımlanıyor.

Sürveyan nedir, ne demek? Sürveyan memuru ne iş yapar, maaşları ne kadar?

SÜRVEYAN MEMURU NE İŞ YAPAR?

Arazi işlerinde çalışan teknik bir eleman olan sürveyan, mimar ve mühendislere alet edevat taşıyor ve ölçüm işlerinde yardımcı oluyor. İşyerinde işçileri, araç gereçleri yönetiyor ve denetliyor.

Sürveyan memuru, demiryolu altyapısı ve üstyapısında bulunan donanımların muayene, kontrol, bakım ve onarım süreçlerinde görev yapıyor. Bu görevlerin her türlü arazi ve iklim şartlarında günün her saatinde yapılması zorunludur. Bu işi icra eden kişiler TCDD bünyesinde çalışabileceği gibi ve araziye de çıkabilir.

TCDD SÜRVEYAN ALIMI 2024

Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Türkiye'nin farklı illerinde istihdam etmek üzere 80 kişilik sürveyan memuru kadrosu açtı. Sürveyan kadrosunu tercih edecek adaylardan istenen nitelikler ise şu şekilde:

1101 : Cinsiyeti erkek olmak.

4517 : Matematik, Uygulamalı Matematik, Finans Matematiği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4519 : Matematik Öğretmenliği lisans programından mezun olmak.

4547: Fizik lisans programından mezun olmak.

4553 : Fizik Öğretmenliği lisans programından mezun olmak.

4640 : Makine Öğretmenliği, Makine Model Öğretmenliği, Makine Ressamlığı, Makine Ressamlığı Öğretmenliği, Makine Resmi ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği, Makine Ressamlığı ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Makine-Resim ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Makine, Makine (DDK) lisans programlarının birinden mezun olmak.

4665 : Yapı Öğretmenliği, Yapı İşleri Öğretmenliği, Yapı Ressamlığı Öğretmenliği, Yapı Tasarımı Öğretmenliği, Altyapı, Altyapı Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4687 : Jeodezi, Jeodezi ve Fotogrametri, Jeodezi ve Haritacılık lisans programlarının birinden mezun olmak

4688 : Tapu ve Kadastro veya Tapu Kadastro lisans programından mezun olmak.

7257 : Arazi koşullarında çalışmaya elverişli bir sağlığa, güce, vücuda ve isteğe sahip olmak

7300 : Görev yapacakların vardiyalı çalışıp çalışmayacakları veya vardiya şekilleri atandıkları havalimanının çalışma saatlerine göre değişiklik göstermesi

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin