Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları sızdırıldı mı? Bakan Tekin açıkladı! MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının Danıştay'ın kararının belli olmasıyla açıklanacağını söylemişti. Bakan Tekin, 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ile ilgili skandal gelişmeyi duyurdu. Peki, Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları sızdırıldı mı? MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları sızdırıldı mı? Bakan Tekin açıkladı! MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacaktı. Başvurular, 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında alındı. Bakan Tekin, sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonucunun, Danıştay'ın kararının belli olmasıyla açıklanacağını söylemişti. Binlerce öğretmen sözlü sınav sonuçlarını beklerken, Bakan Tekin'den mülakat sonuçlarına ilişkin şoke eden açıklama geldi. Bunun üzerine, "Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları sızdırıldı mı?" gibi araştırmalar hız kazandı. Peki, MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmen ataması mülakat sonuçları sızdırıldı mı? Bakan Tekin açıkladı! MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKAT SONUÇLARI SIZDIRILDI MI?

Binlerce öğretmen mülakat sonuçlarını beklerken, Bakan Tekin yaptığı açıklama ile şaşırttı. CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtlayan Bakan Tekin, 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının yanlışlıkla sızdığını açıkladı. Bakan Tekin konuya ilişkin şunları söyledi:

"Öğretmen atamalarını bilgi işlem daire başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı.

Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar."

MEB 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Tekin, sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçlarının Danıştay'ın kararından sonra açıklanacağını söylemişti. Bakan Tekin şöyle konuşmuştu:

"Mülakatlarda adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı her tedbiri aldık. Mülakat notunun da yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakatla oluşmasını istedik. Mülakatları tamamladık. Danıştay’ın kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını duyuracağız."

ÖĞRETMEN MÜLAKATLARI TARTIŞMASI

Bakan Tekin, öğretmen mülakatlarına yönelik yapılan tartışma ile ilgili ise şunları aktardı:

"Şunun altını çizelim. 2002'den itibaren Türkiye'de atanan öğretmen sayılarına bakarsak öğretmenlerin yüzde 80'i 2002'den sonra atananlar. Öğretmen ataması konusunda hassasız. Siz bir öğretmen adayısınız, size dedik ki 10. sınıf matematikten bir konudan sınava gireceksiniz. Size evrak geldi. Sınava giriş bilgilerinizde size ait bir bilgi yok sadece size tanımladığımız bir kod var. Evrakta size torpil yapılacak bir bilgi yok. Jüri üyelerinin de kodları var. Jüri üyeleri sınavdan sonra not değiştiremez. Sistem kapanıyor. Teknik olarak torpil yapılması imkansız, mümkün değil. Güvenlik tedbirlerimiz torpili imkansız kılıyor. Tutanak da tutuyoruz. Sesli ve görüntülü kayıt da var."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin