SON DAKİKA! YKS YERLEŞTİRME SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? (sonuc.osym.gov.tr)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca öğrencinin hayalini kurduğu üniversitelere yerleşmesine çok kısa bir zaman kaldı. Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Peki, Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? İşte YKS yerleştirme sonuç sorgulama ekranı 2024...

Google Haberlere Abone ol
SON DAKİKA! YKS YERLEŞTİRME SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? (sonuc.osym.gov.tr)

Sınava katılan milyonlarca aday, "YKS yerleştirme sonuç sorgulama ekranı 2024" şeklinde araştırmalarına hız verdi. Bu kapsamda ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Sonuç Açıklama Sistemi sık sık ziyaret ediliyor. 2024 YKS tercihleri 25 Temmuz- 4 Ağustos tarihleri arasında alındı. 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında başlayacak olan üniversite kayıtları öncesinde, YKS tercih sonuçları merak konusu oldu. Adaylar, tercih ettiği üniversitelerden hangisine yerleştiğini sonuc.osym.gov.tr adresinden sorguluyor. Peki, Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı?

YKS YERLEŞTİRME SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) yerleştirme sonucunuza, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

SON DAKİKA! YKS YERLEŞTİRME SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? (sonuc.osym.gov.tr)

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden açıklandı.

Adaylar, üniversite tercih sonuçlarına ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden erişebilirler.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN 2024?

2024 Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri sona erdikten sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM Başkanlığı'na bildirilecek. Söz konusu boş kalan ya da kaydolmama sebebiyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan adaylar yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ 2024 NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 80,00 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek. Yerleştirme işlemi için yatırılan tercih ücreti, her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecek.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

 

2024-2025 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, üniversite kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin