ÖSYM YKS tercihleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? 2024 YKS son tercih günü ne zaman?

Üniversite tercihleri sona erdi derken ÖSYM Başkanlığı'ndan açıklama geldi. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde TYT, AYT ve YDT'ye giren milyonlarca aday, YKS tercih tarihlerinde son durumu araştırıyor. Normal şartlarda 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında alınan üniversite tercihleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki, ÖSYM YKS tercihleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? 2024 YKS son tercih günü ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM YKS tercihleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? 2024 YKS son tercih günü ne zaman?

ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzuna göre; üniversite tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında alınacaktı. Milyonlarca aday, YKS tercih ekranı olan https://ais.osym.gov.tr/ adresinden tercihlerini tamamlamıştı. 24 tercih hakkı bulunan adaylardan bazıları ise tercih yapmadı. Aldıkları puan ve başarı sıralaması doğrultusunda tercih yapan adayların yerleştirme sonuçlarının ise 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Fakat ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı tarafından YKS tercih süresi ile ilgili bir duyuru yapıldı. Peki, ÖSYM YKS tercihleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? 2024 YKS son tercih günü ne zaman?

ÖSYM YKS tercihleri uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? 2024 YKS son tercih günü ne zaman?

ÖSYM YKS TERCİHLERİ UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTİYOR?

ÖSYM'nin resmi web sitesinden 2024 YKS tercihlerinin uzatıldığı duyuruldu. İşte ÖSYM Başkanlığı'nda yapılan açıklama:

"DUYURU

(2 Ağustos 2024)

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Tercih Süresinin Uzatılması
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, 06 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI"

2024 YKS SON TERCİH GÜNÜ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre; 25 Temmuz'da başlayan 2024 YKS tercihleri, 2 Ağustos'ta sona ermedi. Son tercih günü 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23:59'a kadar olarak belirlendi.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

YKS tercihlerinin sona erdiği 4 Ağustos 2024 Pazar gününden sonra iki hafta içerisinde 2024 üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

 

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapacak.

Öte yandan daha önce ön bilgilendirmesi yapılan 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da yayımlandı. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor.

Adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak.

Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin