ÖSYM DGS 2024 SONUÇ SORGULAMA EKRANI: DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 30 Haziran 2024 tarihinde Dikey Geçiş Sınavı düzenlendi. 2 yıllık (ön lisans) üniversite bölümlerini 4 yıllığa (lisans) tamamlamak isteyen mezunların katılım sağladığı sınavın sonuçları için bekleyiş sürüyor. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM DGS 2024 sonuç sorgulama ekranı...

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM DGS 2024 SONUÇ SORGULAMA EKRANI: DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite eğitimlerini 2 yıllık ön lisanstan 4 yıllık lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler, 30 Haziran 2024 tarihinde ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) düzenlediği DGS'ye (Dikey Geçiş Sınavı) girdi. Adaylara sınavda, sayısal ve sözel testlerden oluşan 100 soru için 135 dakikalık süre tanındı. Şimdi gözler ÖSYM DGS 2024 sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM DGS 2024 SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2024 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarına, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden (https://sonuc.osym.gov.tr/) T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile giriş yaparak ulaşabilirsiniz.

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sınav takvimine göre; 2024 DGS sınav sonuç tarihi belli oldu.

2024 DGS sonuçları 14 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak.

ÖSYM DGS 2024 SONUÇ SORGULAMA EKRANI: DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN 2024?

DGS tercihlerine ilişkin henüz bir duyuru yapılmadı. DGS 2024 tercihleri, sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM'nin belirleyeceği tarihte başlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz. 

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, 2000 yılından beri meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında düzenlenen bir sınavdır.

DGS'YE GİRMEK İÇİN NE GEREKLİ?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş sınavı (DGS) için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranmaktadır. Aynı yıl son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedir.

DGS İLE HER BÖLÜME GEÇİLİR Mİ?

2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyenlerin en çok merak ettiği soruların başında, "DGS ile her bölüme geçilir mi?" geliyor. Hayır.Yalnızca mezun olunan bölümle ilgili YÖK'ün belirlediği bölümleri tercih edebilirsiniz.

ÜNİVERSİTE OKURKEN DGS'YE GİRİLİR Mİ?

DGS'ye, bir ön lisans programlarından mezun olan adyalar başvurabilir. Son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını tamamlayan adaylar da sınava başvurabilmektedir.

 

DGS'YE KİMLER BAŞVURAMAZ?

DGS'ye sadece herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans bölümlerinden mezun olanlar girebilir. 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar DGS'ye giremez. Açık öğretim fakültelerinin 2 yıllık bölümünü tamamlayanların da DGS'ye girme hakkı bulunmaktadır.

Etiketler DGS ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin