Öğretmen Akademisi nedir? Milli Eğitim Akademisi ne zaman açılacak?

Öğretmenler, bir yandan mülakatsız atamaları araştırırken, öte yandan MEB Bakanı Yusuf Tekin’in duyurduğu Milli Eğitim Akademisi’ni merak ediyor. Bakan Tekin, kurulacak olan öğretmen akademisinde adayların mesleğe başlamadan önce 550 saatlik bir eğitime tabi tutulacağını açıklamıştı. Peki, Öğretmen Akademisi nedir? Milli Eğitim Akademisi ne zaman açılacak? İşte son durum…

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen Akademisi nedir? Milli Eğitim Akademisi ne zaman açılacak?

Mili Eğitim Bakanı Tekin, geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Akademisi kurulacağını açıkladı. Açıklamada, öğretmenlerin akademiden aldıkları eğitimin branş fark etmeksizin tüm adaylar için zorunlu olacağını söyledi. Yapılan açıklamanın ardından milyonlarca öğretmen bir yandan mülakatsız atama beklerken, öte yandan açılması beklenen Öğretmen Akademisi ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Öğretmen Akademisi nedir, ne zaman açılacak?

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile beraber Milli Eğitim Akademisi’nin kurulacağını açıklamıştı. Akademiye atama bekleyen öğretmenlerin gireceğini belirtmişti.

Öğretmen Akademisi’ne girişlerin KPSS puanı ile olması, 2024 KPSS puanı ile alımların başlayacağı, 550 saatlik eğitimden başarıyla çıkan öğretmenlerin atanması bekleniyor. 550 saatlik eğitimin ise içeriği bilinmiyor.

14 ilde Mart ayından itibaren Milli Eğitim Akademilerinde eğitimin başladığı söyleniyor. Akademinin daha çok büyükşehirlerde açılması bekleniyor.

MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye’deki öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacı gücen akademinin 14 ilde Mart ayından itibaren eğitime başladığı söyleniyor. Akademinin daha çok büyükşehirlerde açılması bekleniyor.

Bu akademiyle, öğretmenlerin eğitim ve öğretim alanında daha donanımlı hale gelmesi, mesleki becerilerinin artırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bakan Tekin, Milli Eğitim Akademisi’nin detaylarına ilişkin şunları açıklamıştı:

"Öğretmenlerin hem istihdam süreci hem de istihdamdan sonra hizmet içi eğitimde mesleki yeterliliklerinin güncel gelişmelere göre revize edilmesi konusunda ciddi bir eksikliğimiz var. Akademi bu eksikliği giderecek."

 

Bakan Tekin, 2023 Aralık ayında Akademi ile ilgili şunları söylemişti:

 "Milli Eğitim Akademisini önümüzdeki bahar aylarında kurmuş olmayı temenni ediyoruz. Yasal altyapısını çalışmaya başladık. Kuracağımız Milli Eğitim Akademisinden beklentimiz, öğretmenliğe kaynak teşkil eden fakültelerle başta olmak üzere, üniversitelerle Bakanlığımız arasında bu ilişkiyi kurumsal hale getirmek istiyoruz. Akademisyenler ve hocalarımızın 'Görüşlerimiz ciddiye alınmıyor.' endişelerini giderecek, sürekli onlarla iç içe çalışacağımız, işbirliğini daimi hale getireceğimiz bir yapı olsun istiyoruz."

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ EĞİTİMİ NASIL OLACAK?

Eğitimin detayları bilinmemekle birlikte, akademide öğretmen adayları branş fark etmeksizin çişitli alanlarda 550 saatlik eğitime tabi tutulacak. Bu eğitimde başarılı olanlar devlet memuru olarak atanabilecek. Bakan Tekin, adayların akademiye KPSS ile alınacağını söyledi ve akademide başarılı olurlarsa sözleşmeli olarak atanacaklarını ifade etti. Ayıca 3 yıl çalıştıktan sonra da kadroya geçeceklerini belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin