ÖGG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: 109. Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

ÖGG sınav sonuçları sorgulama ekranı 2024 yakından takip ediliyor. 29 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen Özel Güvenlik Görevlisi 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı'nın (ÖGG) ardından, adaylar sonuç tarihine kilitlendi. Sınava katılım sağlayan ve belgesini yenilemek isteyenler, EGM özel güvenlik sonuçlarına odaklandı. 109. Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
ÖGG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: 109. Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Özel Güvenlik Görevlisi 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı, 29 Haziran'da tarihinde düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından düzenlenen sınavın sonuçları, https://www.egm.gov.tr/ozelguvenlik/sinav-sonuclari adresinden açıklanacak. Sınav talimatına göre sonuçların Temmuz ayında ilan edilmesi bekleniyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sayfasından Özel Güvenlik 109. temel eğitim ve 85. yenileme eğitimi sınavı soru kitapçıkları geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. Peki, 109. Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte, ÖGG sınav sonuç sonuçları sorgulama ekranı 2024...

ÖGG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024

Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi Sınav Sonuçları açıklandı. EGM tarafından paylaşılan kılavuzdagöre Özel Güvenlik Görevlisi 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı (ÖGG) sonucu ise 12 Temmuz'da açıklanacak.

Adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'sınav sonuçları' sayfasından sonuçlarına erişebilecek.

ÖGG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

ÖGG sınavı puan hesaplama yaparken, her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden yapılır. Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu sorulur. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplar. Değerlendirme ise her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılır.

ÖGG NE İŞ YAPAR?

Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG), iş ortamının güvenliğinden sorumludur. ÖGG'nin görevlerinden bazıları şöyledir:

Herhangi bir güvenlik probleminde kamera kayıtlarından sorumludur ve bu kamera görüntülerini inceler,

Çalıştığı iş yerinde herhangi bir suç işlenir ise en kısa zamanda kolluk kuvvetlerine haber verir,
Çalıştığı alanın ve belirlenen görev yerinin güvenliğini sağlar.

 

ÖGG SINAVI NEDİR?

ÖGG sınavı, özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin girdiği bir sınavdır. Temel eğitimden Silahlı ve Silahsız 100 adet Temel Sınavını yapmak zorundadır. Ancak Silahlı Özel Güvenlik adayları 25 soruluk Silah sınavını da çözmelidir. Temel Sınavı soruları 100 sorudur ve her soru 1 puandır. Silah Sınavı 25 sorudur ve her soru 2 puandır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin