MEB LGS sonuçları 2024 ne zaman açıklanır? LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercih tarihi belli mi? LGS sınav sonuç sorgulama ekranı!

2 Haziran 2024 Pazar günü 8. sınıf öğrencileri ile açık lise okumak isteyen adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği LGS'ye (Liselere Geçiş Sınavı) girecek. Saat 09:30'da birinci oturum, 11.30'da ise ikinci oturum düzenlenecek. Sınav heyecanı yaşayan adaylar, şimdiden sonuç ve tercih tarihini araştırmaya başladı. Peki, MEB LGS sonuçları 2024 ne zaman açıklanır? LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercih tarihi belli mi? LGS sınav sonuç sorgulama ekranı!

Google Haberlere Abone ol
MEB LGS sonuçları 2024 ne zaman açıklanır? LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercih tarihi belli mi? LGS sınav sonuç sorgulama ekranı!

MEB LGS sonuçları 2024 ne zaman açıklanır? MEB LGS kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran 2024 Pazar günü düzenleniyor. Sınava 1 milyon 38 bin 192 adayın başvurduğu öğrenildi. Öğrenciler bir yandan LGS giriş belgesi ile sınava girme heyecanı yaşarken, diğer yandan gözlerini sonuçların açıklanacağı ve tercihlerin yapılacağı tarihe çevirdi. Peki, ? LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercih tarihi belli mi? İşte, LGS sınav sonuç sorgulama ekranı...

MEB LGS SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANIR?

MEB'in 8. sınıflara ve açık lise okumak isteyenlere yönelik düzenlediği Liselere Geçiş Sınavı için başvurular 18-29 Mart 29024 tarihleri arasında alındı. MEB'in yayınladığı kılavuz göre LGS fotoğraflı sınav giriş belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren erişime açıldı. Sınava 1 milyon 38 bin 192 adayın 2 Haziran 2024 Pazar günü sınava girmesi bekleniyor. Sınavın ilk oturumu 09:30'da, 2. oturumu ise 11:30'da yapılacak.

MEB LGS sonuçları 2024 ne zaman açıklanır? LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercih tarihi belli mi? LGS sınav sonuç sorgulama ekranı!

LGS 2024 sonuçları ise 28 Haziran 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını bu adresten ya da e-Devlet MEV sınav sonuç sorgulama ekranından öğrenebilecek.

LGS (LİSELERE GEÇİŞ SINAVI TERCİH TARİHİ BELLİ Mİ 2024?

2024 LGS tercihlerinin henüz ne zaman yapılacağı belli değil. Konuyla ilgili resmi bir açıklama ya da paylaşım gelmesi bekleniyor. Geçen sene lise tercihleri 5-19 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz 2023 tarihinde açıklanmıştı.

2024 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Henüz LGS tercih tarihleri belli olmadığından yerleştirme sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi yakında kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

LGS SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

2024 LGS sınav giriş belgeleri belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişime açıldı. Fotoğraflı sınav giriş belgelerini okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak ve onaylanarak öğrencilere ulaştırılacak. LGS sınav giriş belgesinde; öğrencinin T.C. kimlik bilgileri, sınava gireceği okul, bina, salon ve sıra bilgileri yer almaktadır.

 

LGS SINAVINA GİDERKEN GERKELİ BELGELER NELER?

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesini (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) bulundurmak zorundadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin