MEB iller arası yer değiştirme başvuru takvimi 2024: Öğretmen il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ve atamaları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuru takvimi 2024 açıklandı. İl içi isteğe bağlı yer değiştirme değişikliği 13-20 Mayıs 2024 tarihlerinde yapıldı. MEB'e bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirilmesine ilişkin öğretmen yer değiştirme takvimi ve atama tarihi merak konusu oldu. Peki, ÖÖğretmen il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ve atamaları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
MEB iller arası yer değiştirme başvuru takvimi 2024: Öğretmen il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ve atamaları ne zaman yapılacak?

MEB iller arası yer değiştirme başvuru takvimi 2024 yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl iki kez düzenlenen yer değiştirme işlemine göre; kadrolu öğretmenler bulundukları il ya da il dışındaki başka bir ile tayin hakkına sahiptir. Peki, Öğretmen yer değiştirme başvurusu ve atamaları ne zaman yapılacak?

MEB İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU TAAKVİMİ 2024

İl içi isteğe bağlı yer değişikliği 13-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 öğretmenlerin iller arası (il dışı) isteğe bağlı yer değiştirme takvimi belli oldu. Buna göre; öğretmenler iller arası yer değişikliği başvurularını 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2024 MEB ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB öğretmenlerin il dışı isteğe bağlı yer değiştirme atamaları 11 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ise 14 Haziran'dan itibaren yapılacak.

MEB iller arası yer değiştirme başvuru takvimi 2024: Öğretmen il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu ve atamaları ne zaman yapılacak?

İLLER ARASI İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Farklı bir ilde öğretmenlik yapmak isteyen öğretmenler, iller arası (il dışı) isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunabiliyor. Fakat başvuru yapmak isteyen öğretmenlerin şu şartları sağlaması gerekiyor:

  • Kadrolu olarak görev yapıyor olmak
  • En az üç yıl kıdeme sahip olmak
  • Disiplin cezası almamış olmak

Öncelikle öğretmenlerin branş, hizmet puanı ve il içindeki hizmet süresi dikkate alınır. Puanları eşit olan öğretmenler arasında ise aile birliği, sağlık mazereti ve engellilik gibi kriterler göz önünde bulundurulur.

İl dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilirler. Başvuracak öğretmenlere, 41’inci seçenek olarak bir il tercih etme hakkı verilir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemez. 41’inci seçeneği işaretleyenler sadece tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanır.

İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aynı ilde başka bir eğitim kurumuna atanmak isteyen öğretmenler ise il içi isteğe bağlı yer değişikliği talebinde bulunabilir. Bunun için ise gerekli şartlar şöyledir:

  • Kadrolu olarak görev yapıyor olmak
  • En az bir yıl kıdeme sahip olmak
  • İl içinde en az üç yıl görev yapmış olmak
  • Disiplin cezası almamış olmak

Öncelikle öğretmenlerin branş ve hizmet puanları dikkate alınır. Puanları eşit olan öğretmenler arasında ise aile birliği, sağlık mazereti ve engellilik gibi kriterler göz önünde bulundurulur.

 

İL İÇİ VE İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

İl içi isteğe bağlı yer değiştirme ve il dışı (iller arası) isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Yönetim Sistemi (MEBBİS) üzerinden yapılmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin