LGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak, hangi okulda gireceğim 2024? MEB 2024 LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) düzenlenen ortaöğretime geçiş sınavı kapsamında düzenlenecek olan LGS için bekleyiş sürüyor. 2 Haziran 2024 Pazar günü düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sınavına milyonlarca 8. Sınıf öğrencisi katılım sağlayacak. Sınava giriş yerleri 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren erişime açılacak. Sonuçlar ise e-okul üzerinden öğrenilecek. Peki, LGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak, hangi okulda gireceğim 2024? MEB 2024 LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Google Haberlere Abone ol
LGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak, hangi okulda gireceğim 2024? MEB 2024 LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

LGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak, hangi okulda gireceğim 2024? 18-29 Mart tarihleri arasında ortaöğretime geçiş sınavı için başvurular alındı. Milyonlarca lise öğrencisi adayı 2 Haziran 2024 tarihinde girecekleri Liselere Geçiş Sınavı için geri sayıma başladı. Adaylar, LGS giriş belgesini e-okul üzerinden sorgulayabilecek ve hangi okulda sınava gireceklerini öğrenebilecek. İki oturum şeklinde düzenlenecek MEB LGS sınav sonuçları ise yine e okul sistemi üzerinden öğrenilecek. İşte, MEB 2024 LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokul 8. Sınıf öğrencileri için düzenlediği LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sınava giriş yerleri ve belgeleri 24 Mayıs 2024 tarihinde belli olacak. Adaylar LGS giriş belgesi üzerinden hangi okulda sınava gireceklerini öğrenebilecek.

MEB LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

LGS sınav giriş belgesine, e-Okul ekranı üzerinden erişilebilecek. Söz konusu belgede adaylar; sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerini görebilecek. Elektronik ortamda okul müdürlüklerinden alınacak olan LGS sınav giriş belgesi, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslimi sağlanacak.

LGS’YE GİRERKEN GEREKLİ BELGELER NELER?

Adaylar LGS’ye girerken yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgelerini ve kimlik kartlarını getirmek zorundadır.

2024 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 LGS sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde MEB’in resmi sayfasından ya da e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

2024 LGS SORU DAĞILIMI

Lgs’de 40’ı sayısal, 50’si sözel olmak üzere, toplam 90 soru sorulacak.

Sınav iki oturumda yapılır:

Birinci Oturum: Sözel Bölüm

  • Türkçe
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • Yabancı Dil (İngilizce)

İkinci Oturum: Sayısal Bölüm

  • Matematik
  • Fen Bilimleri

 

LGS NEDİR, KİMLER GİREBİLİR?

LGS, 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve genellikle Haziran ayında gerçekleştirilen merkezi bir sınavdır. Bu sınav, öğrencilerin Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ve İngilizce derslerinden aldıkları bilgileri ölçmeyi amaçlar.

Türkiye'deki tüm resmi ve özel okullarda eğitim gören 8. sınıf öğrencileri bu sınava girebilirler. Açık öğretim ortaokulunda eğitim gören öğrenciler de bu sınava katılabilirler.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin