KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: KPSS lisans sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? (sonuc.osym.gov.tr)

ÖSYM'nin düzenlediği 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) "Genel Yetenek-Genel Kültür" ve "Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz Pazar günü düzenlendi. Sınava katılım sağlayan adaylar, şimdi sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Adaylar öte yandan da KPSS soruları ve cevap anahtarının ne zaman yayımlanacağını sorguluyor. Peki, KPSS lisans sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? İşte, KPSS sonuç sorgulama ekranı...

Google Haberlere Abone ol
KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: KPSS lisans sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? (sonuc.osym.gov.tr)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 14 Temmuz'da KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) düzenlendi. 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı saat 10:15'te başladı ve adaylara toplam 130 dakika süre tanındı. Sınav 12:25'te sona erdi. Aynı gün KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.30’da başladı ve 16:25'te sona erdi. Adaylara bu sınav için ise 100 dakika süre verildi. 1 milyon 470 bin 487 kişinin başvurduğu sınavın sonuçları için sonuc.osym.gov.tr adresi ziyaret ediliyor. Diğer yandan adaylar 2024 KPSS lisans cevap anahtarını sorguluyor. Peki, KPSS lisans sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? İşte, KPSS sonuç sorgulama ekranı...

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

2024 KPSS lisans Genel Yetenek-Genel Kültür" ve "Eğitim Bilimleri" sınavı sonuçları, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulanabiliyor.

KPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: KPSS lisans sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? (sonuc.osym.gov.tr)

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

2024 KPSS lisans sınavı sonuçları, 23 Ağustos Cuma günü açıklanacak. Adaylar yine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi'nden (sonuc.osym.gov.tr) KPSS sonuçlarına erişebilecek.

KPSS CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI MI?

14 Temmuz Pazar günü düzenlenen KPSS lisans soruları ve cevap anahtarı henüz açıklanmadı. ÖSYM'nin gün içerisinde cevap anahtarını erişime açması bekleniyor. KPSS cevap anahtarının en geç saat 18:00'a kadar açıklanması bekleniyor.

KPSS sınavı soruları ve cevapları basılı veya mail yoluyla adaylara verilmeyecek. KPSS soruları ve cevapları ise osym.gov.tr adresinden erişime açılacak.

ÖSYM'den 'KPSS cevap anahtarı açıklandı' duyurusu yapılması bekleniyor.

KPSS LİSANS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Memur olmak isteyenlerin katılım sağladığı KPSS lisans sınavından elde edilen puanlar, 1 yıl boyunca geçerlidir. Alınan puanla kamu kurum ve kuruluşların boş kontenjanlarına başvuru yapılabilir.

KPSS lisans sınavı her yıl yapılmaktadır. Fakat KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavları çift yıllarda düzenlenmektedir.

 

2024 KPSS SINAV TAKVİMİ

  • Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz, 2. gün oturumları 21 Temmuz,
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos,
  • KPSS Ön Lisans 1 Eylül,
  • KPSS Ortaöğretim 15 Eylül,
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
Etiketler kpss lisans ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin