KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! 2024 KPSS Lisans sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman?

KPSS 2024 için geri sayım başladı. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı, 14 Temmuz'da düzenlenecek. 10:15'te başlayacak sınavda adaylara, 60 Genel Yetenek ve 60 Genel Kültür sorusu olmak üzere toplam 120 sorulacak. 130 dakika sürecek sınavın sonuçları ÖSYM Sonuç sayfasından açıklanacak. Peki, 2024 KPSS Lisans sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman? İşte, KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Google Haberlere Abone ol
KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! 2024 KPSS Lisans sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman?

KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı için ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) sık sık ziyaret ediliyor. 14 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenecek KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavının sonuçları 23 Ağustos'ta açıklanacak. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı'nca düzenlenen sınava ait giriş belgeleri, www.osym.gov.tr AİS adresinden açıklanıyor. Peki, 2024 KPSS Lisans sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman? İşte 2024 KPSS sınav takvimi...

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

KPSS dahil, ÖSYM'nin düzenlediği tüm sınavlara ait giriş belgesi, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden sorgulanıyor. 2024 KPSS Lisans sınavı giriş belgesi ve yerlerini ÖSYM AİS üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreniz ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı! 2024 KPSS Lisans sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman?

2024 KPSS LİSANS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

KPSS 2024 Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı giriş yerleri belli oldu.

ÖSYM'den konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

"14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile 2024-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 04 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecektir."

ÖSYM'nin uyarısına göre; her oturum için ayrı bir giriş belgesi olacak. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek. Sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecek.

2024 KPSS LİSANS NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı 2024 KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), 14 Temmuz'da düzenlenecek.

KPSS 2024 sınav takvimi şöyle:

  • Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz, 2. gün oturumları 21 Temmuz,
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos,
  • KPSS Ön Lisans 1 Eylül,
  • KPSS Ortaöğretim 15 Eylül,
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.

 

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

14 Temmuz'da düzenlenecek KPSS lisans sınavının sonuçları, 23 Ağustos'ta ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden açıklanacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin