KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman, saat kaçta? ÖSYM KPSS ön lisans sınavı kaç soru, kaç dakika?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2024 KPSS ön lisans sınavı için başvurular 13 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında alındı. Geç başvurular ise 9-10 Temmuz tarihlerinde tamamlandı. Şimdi adaylar, sınav tarihi ve detaylarını araştırmaya başladı. Peki, KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman, saat kaçta? ÖSYM KPSS ön lisans sınavı kaç soru, kaç dakika?

Google Haberlere Abone ol
KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman, saat kaçta? ÖSYM KPSS ön lisans sınavı kaç soru, kaç dakika?

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu için bekleyiş başladı. 2024 KPSS ön lisansa katılacak olan adaylar için bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Sınav Giriş Belgesi, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan ya da mezun olacak durumda olanlar, kamuda memur olarak görev yapmak isteyenlerin katılım sağladığı KPSS ön lisans sınavının tarihi merak konusu oldu. Çift yıllarda düzenlenen sınava katılacak olanlar, "KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman, saat kaçta?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, ÖSYM KPSS ön lisans sınavı kaç soru, kaç dakika?

KPSS ÖN LİSANS SINAVI 2024 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2024 KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül'de düzenlenecek. Sınav saat 10:15'te başlayacak ve saat 10:00'dan sonra adaylar binaya alınmayacak.

KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman, saat kaçta? ÖSYM KPSS ön lisans sınavı kaç soru, kaç dakika?

ÖSYM KPSS ÖN LİSANS SINAVI KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu 130 dakika sürecek. Sınav 12:15'te sona erecek. Sınavda adaylara genel kültürden 69, genel yetenekten 60 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. Soru dağılımı ise şöyle olacak:

GENEL YETENEK

Türkçe: 30 Soru

Matemati ve Geometri: 30 Soru

GENEL KÜLTÜR

Tarih: 27 Soru

Coğrafya: 18 Soru

Vatandaşlık: 9 Soru

Güncel Bilgiler: 6 Soru

KPSS ÖN LİSANS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024?

ÖSYM sınav takvimine göre 2024 KPSS ön lisans sonuçları 20 Eylül'de açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak sorgulayabilecekler.

KPSS ÖN LİSANS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ön lisans sınavına, iki yıllık yükseköğretim (ön lisans) programlarından mezun olanlar ya da mezun olabilecek durumda olan öğrenciler girebilir. Bu sınav, kamu kurumlarında memur olarak çalışmak isteyenlerin katıldığı bir sınavdır. 2024 yılında sınava katılımda yaş şartı bulunmamaktadır.

 

KPSS ÖN LİSANS SINAVI NE İŞE YARAR?

KPSS ön lisans sınavı, kamu kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen kişilerin girdiği bir sınavdır. Bu sınav, kamu kurumlarında memur, tekniker, veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ), zabıta, itfaiye eri gibi kadrolara atanmak isteyen iki yıllık yükseköğretim (ön lisans) mezunları için yapılır.

Etiketler ön lisans kpss ÖSYM
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin