KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman? ÖSYM Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans) tarihi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı için başvurular devam ediyor. Sınava katılım sağlayacak adaylar, 13 Haziran'da başlayan başvurularını https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden 2 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. Peki, KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman? İşte, ÖSYM Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans) tarihi...

Google Haberlere Abone ol
KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman? ÖSYM Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans) tarihi...

En az iki yıllık bir ön lisans programından mezun ya da mezuniyet aşamasında olan adayların başvurabildiği KPSS ön lisans sınavı için bekleyiş sürüyor. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden 13 Haziran'da başlayan başvurularını 2 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlayacak. 2024-KPSS Ön Lisans Kılavuzuna göre ise KPSS ön lisans sınavı düzenlenecek. Sınava katılacak adayların 350 TL sınav ücretini ÖSYM tarafından belirlenen hesaplara ödemesi gerekiyor. Peki, KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman? ÖSYM Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans) tarihi...

KPSS ÖN LİSANS SINAVI 2024 NE ZAMAN?

2024 ÖSYM sınav takvimine göre; Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans) 1 Eylül 2024 tarihinde saat 10:15'te düzenlenecek. Sınava başvurularının ise 13 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihleri arasında tamamlanması gerekiyor. Geç başvuru günü ise 9-10 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

KPSS ön lisans sınavı 2024 ne zaman? ÖSYM Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans) tarihi...

KPSS ÖN LİSANS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ön lisans sınav sonuçları ise 20 Eylül 2024 tarihinde ÖSYM tarafından açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak öğrenebilecek.

2024 KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan başvuru alacak. Bu amaçla 2024-KPSS ön lisans kılavuzu hazırlandı.
Başvuru kılavuzuna ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinde ulaşabilirsiniz. Sınava ilişkin detaylara söz konusu kılavuzdan ulaşabilirsiniz. Adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri önemlidir.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILIR?

ÖSYM'den KPSS ön lisans başvuru ücreti için yapılan açıklama şu şekilde:

"Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)"

 

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

ÖSYM KPSS ön lisans sınavı başvuruları https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yapılıyor. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

ÖSYM KPSS SINAV TAKVİMİ

  • Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri: 14 Temmuz 2024
  • Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi: 20 - 21 Temmuz 2024
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): 4 Ağustos 2024
  • KPSS Ön Lisans: 1 Eylül 2024
  • KPSS Ortaöğretim: 15 Eylül 2024
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT): 22 Eylül 2024 tarihinde düzenlenecek.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin