KPSS DHBT başvuruları ne zaman 2024? ÖSYM DHBT ortaöğretim, önlisans sınavı ne zaman, saat kaçta?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYÖ) düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans'ın (2024-KPSS Lisans) genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi başvuruları 3-15 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Peki, KPSS DHBT başvuruları ne zaman 2024? Peki, 2024 ÖSYM DHBT ortaöğretim, önlisans sınavı ne zaman, saat kaçta?

Google Haberlere Abone ol
KPSS DHBT başvuruları ne zaman 2024? ÖSYM DHBT ortaöğretim, önlisans sınavı ne zaman, saat kaçta?

ÖSYM sınav takvimine göre; KPSS lisans başvuruları 3-15 Mayıs 2024 tarihlerinde alındı. KPSS lisans oturumu 4 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenecek. Sınava girecek adaylar şimdi de “KPSS DHBT başvuruları ne zaman 2024? ÖSYM DHBT ortaöğretim, önlisans sınavı ne zaman, saat kaçta?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte DHBT 2024 başvuru ve sınav tarihi…

KPSS DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans'ın (2024-KPSS Lisans) genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi oturumu başvuruları 3-15 Mayıs tarihlerinde alındı. KPSS lisans sınavı 4 Ağustos’ta düzenlenecek ve sonuçlar 23 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Ön Lisans başvuruları 13 Mayıs-2 Temmuz 2024 tarihlerinde; Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 18-30 Temmuz 2024 tarihlerinde alınacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) başvuruları da 9-15 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak.

KPSS DHBT başvuruları ne zaman 2024? ÖSYM DHBT ortaöğretim, önlisans sınavı ne zaman, saat kaçta?

ÖSYM DHBT ORTAÖĞRETİM, ÖNLİSANS SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Ön Lisans sınavı 1 Ağustos’ta düzenlenecek ve sonuçlar 20 Ağustos’ta açıklanacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Ortaöğretim sınavı 15 Ağustos’ta düzenlenecek ve sonuçlar 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Ağustos’ta düzenlenecek ve sonuçlar 16 Ekim’de açıklanacak.

 

KPSS DHBT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Sınava başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Sınav başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne başvurabilmek için en az imam hatip lisesi veya dengi bir dini eğitim kurumundan mezun olmak gerekmektedir. Bu alandaki diğer geçerli eğitim kurumları arasında ilahiyat fakülteleri ve ilahiyat ön lisans programları da bulunmaktadır.
  • Sınava başvuracak adayların başvuru tarihinde mezun durumda olmaları gerekmektedir. Mezun durumda olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • DHBT'ye başvurmak için adayların aynı yıl yapılan KPSS lisans, önlisans veya ortaöğretim sınavlarından birine de başvurmuş olmaları gerekmektedir. Bu başvuru yapılmadan DHBT'ye başvuru yapılamaz.
  • Sınav başvuru ücreti ÖSYM tarafından belirlenir ve başvuru esnasında belirtilen banka hesaplarına veya ödeme kanallarına yatırılması gerekmektedir.
  • Başvurular, ÖSYM'nin belirlediği tarihler arasında yapılır. Bu tarihler genellikle ÖSYM'nin yıllık sınav takviminde belirtilir.

Başvuru sürecinde adayların, gerekli bilgileri ve belgeleri eksiksiz olarak ÖSYM'nin başvuru sistemine girmeleri gerekmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin