KPSS-2024/1 tercih kılavuzu yayımlandı! KPSS tercihi nasıl, nereden yapılır? ÖSYM KPSS tercih ekranı...

KPSS-2024/1 tercih kılavuzu yayımlandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihi yapacak adaylar, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Aday İşlemleri Sistemi'ni ziyaret ediyor. Tercih başvuruları ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile yapılıyor. Peki, KPSS tercihi nasıl, nereden yapılır? ÖSYM KPSS tercih ekranı...

Google Haberlere Abone ol
KPSS-2024/1 tercih kılavuzu yayımlandı! KPSS tercihi nasıl, nereden yapılır? ÖSYM KPSS tercih ekranı...

KPSS-2024/1 tercihleri ÖSYM AİS üzerinden alınmaya başlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemi için tercih yapılıyor. ÖSYM, ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadro ve pozisyonları, tercih kılavuzunda yayımladı. KPSS tercihleri, ÖSYM sınav takviminde belirtilen tarihler arasında alınacak. Peki, KPSS tercihi nasıl, nereden yapılır? ÖSYM KPSS tercih ekranı...

KPSS-2024/1 TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

ÖSYM Başkanlığı, KPSS-2024/1 tercih kılavuzunu yayımladı. Kılavuzda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunlarının tercihleri arasında gösterebileceği kadro ve pozisyonlar yer aldı.

KPSS-2024/1 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS-2024/1 tercih kılavuzu yayımlandı! KPSS tercihi nasıl, nereden yapılır? ÖSYM KPSS tercih ekranı...

2024 KPSS tercihleri ile ilgili ÖSYM Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

"Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar tercihlerini, 11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 11.00’de başlayacak ve 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir."

KPSS TERCİHİ NASIL NEREDEN YAPILIR?

ÖSYM Başkanlığı açıklamasının devamında KPSS tercihinin nasıl ve nereden yapılacağını şöyle paylaştı:

"Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2024/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

KPSS-2024/1 TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından KPSS-2024/1 tercih ücreti 80 lira olarak belirlendi. Ödeme yerleri ile ilgili ise şunlar paylaşıldı:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); QNB Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve mobil bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

KPSS 2024 SINAV TAKVİMİ

Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz, 2. gün oturumları 21 Temmuz,

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos,

KPSS Ön Lisans 1 Eylül,

KPSS Ortaöğretim 15 Eylül,

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.

Etiketler kpss ösym tercih
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin