İl içi ve il dışı isteğe bağlı yer değiştirme 2. başvurular ne zaman? MEB öğretmenlerin 2. il içi ve iller arası tayin takvimi..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlere ikinci defa il içi ve il dışı yer değiştirme hakkı tanındı. Böylece ilk tayininden memnun olmayan öğretmenlere ikinci atama hakkı verilmiş oldu. Öğretmen atama başvurularının MEBBİS üzerinden alınması bekleniyor. Başvurular ise Temmuz ayında yapılacak. Tayin başvuru kılavuz bilgileri kapsamında atamalar gerçekleşecek. Peki, İl içi ve il dışı isteğe bağlı yer değiştirme 2. başvurular ne zaman? MEB öğretmenlerin 2. il içi ve iller arası tayin takvimi

Google Haberlere Abone ol
İl içi ve il dışı isteğe bağlı yer değiştirme 2. başvurular ne zaman? MEB öğretmenlerin 2. il içi ve iller arası tayin takvimi..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlere ikinci defa il içi ve il dışı yer değiştirme -hakkı tanındı. Böylece ilk tayininden memnun olmayan öğretmenlere ikinci atama hakkı verilmiş oldu. Öğretmen atama başvurularının MEBBİS üzerinden alınması bekleniyor. Başvurular ise Temmuz ayında yapılacak. Tayin başvuru kılavuz bilgileri kapsamında atamalar gerçekleşecek. Peki, İl içi ve il dışı isteğe bağlı yer değiştirme 2. başvurular ne zaman? MEB öğretmenlerin 2. il içi ve iller arası tayin takvimi..

İl içi ve il dışı isteğe bağlı yer değiştirme 2. başvurular ne zaman? MEB öğretmenlerin 2. il içi ve iller arası tayin takvimi..

İL İÇİ VE İL DIŞI İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME 2. BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere tanınan ikinci atama hakkını şu sözlerle duyurdu:

"Öğretmenlerimizin çalışma ortamlarını düzenlemek ve eğitimde huzur iklimi oluşturmak önceliklerimiz arasındadır. 'Öğretmenler Odası' buluşmalarımızda meslektaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişareler ve öğretmenlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerini ikinci kez uygulayacağız. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz tarihleri arasında alınarak atama işlemleri18 Temmuz'da gerçekleştirilecektir. İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ise 23-26 Temmuz tarihleri arasında alınarak atama işlemleri 30 Temmuz'da yapılacaktır."

MEB ÖĞRETMENLERİN 2. İL İÇİ VE İLLER ARASI TAYİN TAKVİMİ

Öğretmen 2. yer değiştirme başvuruları 11 Temmuz'da başlıyor.

İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında, il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ise 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Atamalar ise 30 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

MEB İL İÇİ VE İLLER ARASI TAYİN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Söz konusu 2. atama başvuruları, mebbis.meb.gov.tr ya da personel.meb.gov.tr internet adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak.

Atamalar ise öğretmenlerin tercihleri ve boş kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak.

Öğretmenin hizmet puanı üstünlüğü de atamalarda bağlayıcı olacak. Başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra, hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağı için ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlaması gerekiyor.

Yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenler, aynı veya farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek.

Öğretmenlere, 41’inci seçenek olarak bir il tercih etme hakkı verilecek. Fakat 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecek. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin