EKPSS TERCİH EKRANI 2024: ÖSYM EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda iki defa düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih dönemi bekleniyor. Adaylar, 81 ilde yapılan sınava 28 Nisan'da katıldı. Sınav sonuçları ise 23 Mayıs'ta açıklandı. Şimdi gözler EKPSS tercihlerine çevrildi. Peki, ÖSYM EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman? İşte EKPSS tercih ekranı 2024...

Google Haberlere Abone ol
EKPSS TERCİH EKRANI 2024: ÖSYM EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman?

2024 EKPSS tercih kılavuzu için bekleyiş sürüyor. ÖSYM'nin Mayıs ayında açıkladığı EKPSS sınav sonuçlarının ardından, aldıkları puanlara ve boş kontenjanlara göre tercihlerini yapacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih kılavuzuna göre tercihler yapılacak ve yerleştirme süreci başlayacak. Peki, ÖSYM EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman?

EKPSS TERCİH EKRANI 2024

2024 EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yapılacak. Adaylar tercihlerini belirtilen sayfadan T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek yapabilecek.

EKPSS TERCİH EKRANI 2024: ÖSYM EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı, ne zaman?

ÖSYM EKPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI, NE ZAMAN?

2024 EKPSS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadı. http://www.osym.gov.tr adresinden EKPSS tercih tarihi duyurulacak. Yerleştirme işlemleri EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak. Tercih kılavuzunun önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. Kılavuzda engelli bireylerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları ile tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacak. EKPSS başvuruları 12-29 Şubat 2024 tarihlerinde alınmış ve sınav 28 Nisan'da düzenlenmişti. Adaylar EKPSS sınav sonuçlarını ise 23 Mayıs 2024 tarihinde öğrenmişti.

2024 EKPSS TABAN VE TAVAN PUANLARI

Ortaöğretim, ön lisans ve lisan EKPSS taban ve tavan puanları açıklandı.

LİSANS EKPSS TABAN PUANLARI

ÖNLİSANS EKPSS TABAN PUANLARI

ORTAÖĞRETİM EKPSS TABAN PUANLARI

EKPSS KİMLER BAŞVURABİLİR?

  • Sınava girebilmek için engellinin, %40 ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir.
  • EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.
  • İlkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli bireyler KURA yöntemi ile Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir.
  • Sınavda engel gruplarına göre 4 farklı test uygulanmaktadır.
  • Genel Engelliler (Ortapedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) hastalıklara sahip engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asperger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, Disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

 

-Görme Engelliler

-İşitme Engelliler

-Zihinsel Engelliler

  • Halen memur olarak çalışmakta olan engelli bireyler EKPSS’ye başvurabilirler. Ancak başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibariyle ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara yerleştirme için başvurabilirler.
Etiketler EKPSS ösym tercih
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin