EKPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen EKPSS 2024 sonuçları için bekleyiş devam ediyor. 28 Nisan günü düzenlenen sınavda adaylar, genel kültür ve genel yetenek testlerine tabi tutuldu. Sınava katılan adaylar, EKPSS sonuç sorgulama ekranı 2024 aramalarına başladı. Peki, ÖSYM EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
EKPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

900 binden fazla aday, 28 Nisan'da düzenlenen EKPSS'ye girdi. Sınavın ardından "EKPSS sonuç sorgulama ekranı 2024" günbegün takip edilmeye başlandı. Sonuçlar için ÖSYM'den gelecek olan resmi bir açıklama bekleniyor. Sınava, ortaöğretim grubundan 72 bin 67,ön lisans grubundan 20 bin, lisans grubundan ise 22 bin 95 aday katılım sağlamıştı. Peki, ÖSYM EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM EKPSS sonuç sayfası...

EKPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024

EKPSS sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sayfasından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu sayfadan sınav sonuçlarını, testlere verilen doğru ve yanlış sayıları ile puanları görebilirsiniz.

ÖSYM EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava giren adaylar, sonuçlarını 23 Mayıs 2024 Perşembe gününden itibaren görebilir. Adaylar, 6-21 Mayıs tarihlerinde kura başvurularını gerçekleştirmişti. Kura başvuru ücreti ise 75 TL olarak belirlenmişti. Kura çekilişi ise Haziran'da sona erecek.

EKPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

EKPSS SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

EKPSS'deki testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirilecek. Adayların doğru ve yanlış sayıları hesaplanacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacak. Böylece ilgili testteki ham puan hesaplanacak. Bu testte en az bir cevabı olan adayların testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak. Ortalama ve standart sapma kullanılarak adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak. Standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.

EKPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ÖSYM'nin 2 yılda bir düzenlediği EKPSS'nin sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerlidir. Bu süre zarfında başka sınav yapılmaması halinde sonuçlar, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

 

EKPSS'YE KİMLER GİREBİLİR?

Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve %40 engeli olan bireyler EKPSS'ye giriş yapabilir. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği bu sınava ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvuru yapabilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin