e-Okul VBS giriş ekranı: MEB ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura çekimi sonuçları açıklandı mı?

2024-2024 yılında ilk kez uygulanacak sistemle birlikte, 1. sınıf ve 5. sınıf şubeleri kura ile belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; sınıf belirleme kuraları 28 Ağustos'ta başladı. Hangi şubede eğitim göreceğini merak eden öğrenciler ile velileri, e-Okul VBS giriş ekranından sorgulamalara başladı. Peki, MEB ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura çekimi sonuçları açıklandı mı?

Google Haberlere Abone ol
e-Okul VBS giriş ekranı: MEB ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura çekimi sonuçları açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklanana göre; yeni eğitim öğretim döneminde ilk defa 1. ve 5. sınıf şubeleri kura ile belirlenecek. 28 Ağustos 2024 Çarşamba günü başlayan kura çekiminden çıkan sonuçları öğrenciler ve velileri e-Okul VBS giriş ekranı üzerinden sorgulamaya başladı. MEB, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik valiliklere yazı gönderdi. Peki, MEB ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura çekimi sonuçları açıklandı mı?

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenlerinin ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin belirlenmesinde kura çekilecek. 28 Ağustos'ta başlayan kura çekimleri 30 Ağustos'ta sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 1. ve 5. sınıf şube belirleme kura çekimi sonuçları e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden öğrenilecek. MEB'den yapılan açıklamaya göre; alana yerleştirme sonuçları e-Okul'dan açıklandı.

e-Okul VBS giriş ekranı: MEB ilkokul 1. ve ortaokul 5. sınıf şube belirleme kura çekimi sonuçları açıklandı mı?

MEB İLKOKUL 1. VE ORTAOKUL 5. SINIF ŞUBE BELİRLEME KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Bakanlık'tan kura sonuçları ile ilgili valiliklere gönderilen yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 11. maddesinde "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." ve "Ortaokul ve imam hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri, kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." hükümlerinin yer aldığı hatırlatıldı.

İlkokul 1 ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik yönergenin 8. maddesinde belirtildiği gibi, kura çekimleri 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. Yönerge'nin "Kura İşleminden Önce Yapılacak İş Ve İşlemler" başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önem taşıdığı vurgulandı.

Kura sonuçlarını e-Okul VBS üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

 

E-OKUL NEDİR?

e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı'nca geliştirilen, öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerin kullanabildiği bir online bilgi sistemidir. e-Okul'da öğrenci bilgileri, notları, devamsızlıkları, sınav sonuçları ve ders programları yer alır. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi olmak üzere iki modül vardır.

VBS, velilerin öğrencilerin ders notlarını, devamsızlık bilgilerini, sınav tarihlerini ve diğer okul bilgilerini takip edebildiği bölümdür.

YBS ise okul idarecileri ve öğretmenlerin öğrenci bilgilerini güncelleyebildiği, sınav tarihlerini belirleyebildiği ve genel okul yönetimini yapabildiği sistemdir.

Etiketler okul kura çekimi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin