Diyanet'in üniversitesinde skandal. Yüzde 100 burslu kazanan öğrenciden 77.330 lira istediler

Milyonlarca üniversite adayının beklediği YKS 2024 sonuçları açıklandı. Diyanet Vakfı'na bağlı 29 Mayıs Üniversitesi'ndeki skandal bir uygulama ortaya çıktı. Daha önce bir lisans programından mezun olan öğrencilerden burslu kazandıkları üniversite için ücret talep ettiler.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Diyanet'in üniversitesinde skandal. Yüzde 100 burslu kazanan öğrenciden 77.330 lira istediler

MEDYATAVA/ÖZEL

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaştı. 2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 Ağustos-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19 Ağustos-21 Ağustos arasında yapılabilecek.

BURSLU KAZANAN ÖĞRENCİDEN YÜZDE 50 ÜCRET TALEBİ...

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından kurulan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'ndeki skandal bir uygulama ortaya çıktı. Daha önce bir lisans programını bitiren yüzde 100 burslu şekilde 29 Mayıs Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerden öğrenim ücretinin yüzde 50'si talep edildi. Bu ücret ise 77.330 liraya tekabül ediyor.

'ARASAYDINIZ, SÖYLERDİK'

418,17132 puan ve 15 bin 307 sıralama ile Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nü tam burslu olarak kazanan B.C. öğrenci işlerinden bilgi almak için aradı.

Öğrenci işleri ise 'tercih döneminde arasaydınız, bunu size söylerdik.' dedi.

YÖK HAREKETE GEÇMELİ

B.C. ise bu eğitim ücretini ödeyemeyeceğini ve kayıt yaptırmayacağını söyledi. B.C. "ÖSYM'ye göre burslu olarak kazandığınız üniversite sizden para istiyor. Bu eğitim hakkının kısıtlanmasıdır ve Anayasa'ya da aykırıdır. Ek bursların verilmemesi normal karşılanabilir. Ancak ücret talep edilmesi akıl ve mantığa uymuyor. YÖK Başkanı Erol Özvardar'ın en kısa sürede bunu çözmesi gerekiyor. Yaşanan mağduriyetler giderilmeli." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin