DGS TERCİH EKRANI 2024: ÖSYM DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercihleri ne zaman 2024? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS 2024 için başvurular 10-20 Mayıs tarihleri arasında alındı ve sınav 20 Haziran'da düzenlendi. Adayların merakla beklediği 2024 DGS sonuçları ise 10 Eylül Salı günü açıklandı. Şimdi gözler DGS tercih ekranı 2024'e çevrildi. Adaylar, DGS tercih kılavuzu ile beraber DGS kontenjan ve taban puanlarını da merak ediyor. Peki, ÖSYM DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercihleri ne zaman 2024? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Google Haberlere Abone ol
DGS TERCİH EKRANI 2024: ÖSYM DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercihleri ne zaman 2024? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS terich ekranı 2024, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından araştırma konusu oldu. 10 Eylül 2024 Salı günü açıklanan DGS sonuçlarının ardından adaylar, DGS tercih kılavuzu ile kontenjan ve taban puanlarını aratmaya başladı. Adaylar, sınavdan elde ettikleri puan doğrultusunda üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebilecek ve böylece 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıla tamamlayabilecek. Şimdi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak tercihler için bekleyiş başladı. Peki, ÖSYM DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercihleri ne zaman 2024? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS TERCİH EKRANI 2024: ÖSYM DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercihleri ne zaman 2024? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS TERCİH EKRANI 2024

ÖSYM'nin düzenlediği diğer sınavlarda olduğu gibi DGS'de de tercihler, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınıyor. DGS tercihleri başladığı zaman adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak aldıkları puan doğrultusunda üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebilecek. Bu kapsamda 2024 DGS kontenjan ve taban puanları da merak ediliyor.

ÖSYM DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) TERCİHLERİ NE ZAMAN 2024?

2024 DGS tercihlerinin başlaması için öncelikle ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından tercih kılavuzunun yayımlanması gerekiyor. Tercihler 2024 DGS tercih kılavuzu doğrultusunda yapılacak. DGS tercih tarihleri belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

DGS 2024 tercih kılavuzu da henüz yayımlanmadı. ÖSYM'nin DGS tercih kılavuzu yayımlandığında duyuru yapması bekleniyor. Adaylar, tercihlerini yapmadan önce kılavuzu dikkatli incelemeli ve tercih zamanınca yayımlanan tablodan faydalanmaları gerekmektedir.

2024 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla taban puanları ve kontenjanları da belli olacak. Adaylar tercih işlemlerini 2023 DGS taban puanları ve kontenjanlarına göre yapacak.

DGS TERCİH EKRANI 2024: ÖSYM DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercihleri ne zaman 2024? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? - Resim : 2

DGS KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

2 yıllık ön lisanstan 4 yıllık lisansa geçiş yapmak isteyenlerin, DGS'de 30 tercih hakkı bulunuyor. Tercih yaparken adaylar, istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alanlara yazacak. Bir aday sadece mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecek. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değil.

Etiketler DGS ösym tercih
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin