DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2024 ne zaman, hangi gün? ÖSYM DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

2000 yılından beri uygulanan DGS sınavı 2024 giriş yerleri geçtiğimiz günlerde belli oldu. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan DGS, ÖSYM tarafından yılda iki defa Temmuz ve Ağustos aylarında uygulanıyor. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2024 ne zaman, hangi gün? ÖSYM DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Google Haberlere Abone ol
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2024 ne zaman, hangi gün? ÖSYM DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

2 yıllık Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarını 4 yıllık örgün öğretim lisans programlarına tamamlamak isteyen adaylar, 2024 YDS sınavı için bekliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yılda iki kere düzenlediği 2024 Dikey Geçiş Sınavı’na (2024-DGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden YDS giriş belgelerine erişebiliyor. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2024 ne zaman, hangi gün? İşte, ÖSYM DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) 2024 NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

2024 DGS başvuruları 10-20 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. ÖSYM sınav takvimine göre, 2024 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ) 30 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Sınav saat 10:15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. Sınavda 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 soru sorulacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2024 ne zaman, hangi gün? ÖSYM DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

ÖSYM DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

2024-DGS sınava giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024 Dikey Geçiş Sınavı’na (2024-DGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini 13 Haziran 2024 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek.

2024 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takvimine göre 2024 DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Konuyla ilgili duyuru yapıldığında haberimizde yer vereceğiz.

 

DGS PUANI NASIL HESAPLANIR?

DGS puan hesaplaması yapılırken, sayısal ve sözel bölümde sorulan sorularda yanlış ve doğru cevaplar ayrı ayrı toplanır. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayısının 4/1 çıkarılır ve ham puan elde edilir. Ardından sayısal ve sözel bölümde alınan ham puan ortalaması ve standart sapması 10 olan standart puanlar oluşturulur. Bu şekilde adayların sayısal standart puanı ve sözel standart puanı hesaplanmış olur. Ayrıca adayların; ön lisans süresince, akademik ortalamaları olan ÖBP (ön lisans başarı puanı) da hesaplamalara katılır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin