Bakan Tekin'den haftalık ders saati açıklaması

Milyonlarca öğrenci için 9 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili çalacak. Milli Eğitim Bakanı Tekin yeni müfredat çalışması hakkında konuştu. Tekin milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren haftalık ders saati ile ilgili soruya yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Tekin'den haftalık ders saati açıklaması

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak başlıklı etkinliğin protokol konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni müfredatta matematik ve fen bilgisi dersinin saatlerinin azaltılmasına yönelik soruya Bakan Tekin, “Matematik ve fen bilgisi derslerinin saatleri mesleki ve teknik eğitimde azaltılmış olabilir çünkü orada başka bir durum söz konusu. Ancak müfredat çalışmamızda haftalık ders saatleriyle ilgili hiçbir önerme ve değişiklik yok. Bu bir müfredat çalışması. Haftalık ders saati çalışması değil. Burada herhangi bir dersin haftalık saatini artırmak ya da azaltmak gibi bir durum söz konusu değil. Ben bu önyargılı bakışa itiraz ediyorum" yanıtını verdi.

Bakan Tekin, bir gazetecinin “Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullara temizlik görevlisi alınmayacak" iddialarını sorması üzerine de şunları söyledi:

Toplum Yararına Çalışma (TYP) projesinin adını Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 'İş Gücü Uyum' programı olarak değiştirdi. Haftalık çalışma saatlerini ve günlerini revize etti. Buna karşılık da bizim geçen yıl istihdam ettiğimiz TYP çalışanlarının 2 katı sayı verdi bize. Dolayısıyla bu ön yargı nereden çıkıyor ben anlamış değilim.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin