AÖL EK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI 2024: MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınavlar ne zaman?

AÖL ek sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2024, sınav tarihlerinin açıklanmasının ardındana araştırılıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı AÖL ek sınav tarihlerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu. Bu kapsamda öğrenciler, AÖL sınav yerleri ve sınava giriş belgelerini araştırmaya başladı. Söz konusu sınavlara, 2024'te bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak mezun olamayan adaylar girecek. Peki, MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınavlar ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
AÖL EK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI 2024: MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınavlar ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi Ek Sınav tarihlerini paylaştı. Bunun üzerine, AÖL ek sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2024 şeklinde aramalar hız kazandı. Adaylar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen e-Sınav merkezlerinde sınava girecek. AÖL ek sınavları, 0 ya da daha az sayıda dersten sınava girecek olanlar için tek oturum, 9 dersten fazla sayıda dersten sınava girecek olan her öğrenci için iki oturum şeklinde düzenlenecek. Peki, MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınavlar ne zaman? AÖL ek sınav giriş yerleri belli oldu mu?

AÖL EK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI 2024

AÖL ek sınav giriş belgesi henüz yayınlanmadı, 10 Ekim 2024 tarihinde yayınlanacak.
Ek sınav için e-Sınav randevusu alan öğrenciler, öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile; AÖL ek sınav giriş belgesi sorgulama ekranına giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabilecek.

AÖL EK SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI 2024: MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınavlar ne zaman?

MEB AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) EK SINAVLAR NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavlar; 12 Ekim - 20 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Ek sınavların başlangıç ve bitiş saatlerinde Türkiye saati dikkate alınacaktır. Ek Sınavlar, e-Sınav olarak yapılacaktır.

2024 AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 AÖL ek sınav sonuçları, 24 Ekim'de açıklanacak. Öğrenciler,  https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

AÖL EK SINAVLAR NEREDE YAPILACAK?

AÖL ek sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.

AÖL EK SINAV ÜCRETİ NE KADAR 2024?

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınavına girecek öğrenciler; 300 (üç yüz) TL ek sınav ücretini 2 Ekim 2024 tarihinden 8 Ekim 2024 tarihi saat 23.59'a kadar https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların banka veya kredi kartı ile veya Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası'nın mobil veya internet bankacılığı sistemi üzerinden veya ATM'lerden T.C. Kimlik numaraları ile (T.C. Vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacakları Yabancı Kimlik numaraları ile) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracaklardır. Ek sınav ücretinin yatırıldığına dair belge muhafaza edilecektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin