2024 YKS TERCİH ROBOTU | ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzunu yayımladı mı? Üniversite tercihi nasıl, nereden yapılır?

2024 YKS tercih robotu, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından araştırma konusu oldu. 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen üniversite sınavının sonuçları 16 Temmuz sabahı açıklandı. Sınava katılım sağlayan adaylar, sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulamaya başladı. Adaylar aldıkları puan ve sıralamaya göre üniversitelerin ön lisans ya da lisans bölümlerinden tercih yapacak. Peki, ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzunu yayımladı mı? Üniversite tercihi nasıl, nereden yapılır?

Google Haberlere Abone ol
2024 YKS TERCİH ROBOTU | ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzunu yayımladı mı? Üniversite tercihi nasıl, nereden yapılır?

2024 YKS tercih robotu, ÖSYM takvimine göre 17 Temmuz'da açıklanması beklenen YKS sonuçlarının16 Temmuz'da açıklanmasıyla sorgulanıyor.3,5 milyondan fazla adayın katılım sağladığı 2024 üniversite sınavı, 8-9 Haziran tarihlerinde TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alanda Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olarak üç oturumda düzenlendi. Sınav sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak öğreniliyor.

YKS puanlarını ve başarı sıralamasını öğrenen adaylar, geçen senenin üniversite taban puanları ve başarı sıralamasına göre tercihlerini yapacak. Bu kapsamda gözler ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzuna çevrildi. Adaylar aldıkları puana göre; ön lisans ya da lisans bölümlerinden tercihler yapacak. Peki, ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzunu yayımladı mı? Üniversite tercihi nasıl, nereden yapılır? İşte YÖK ATLAS tercih robotu...

2024 YKS TERCİH ROBOTU | ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzunu yayımladı mı? Üniversite tercihi nasıl, nereden yapılır?

2024 YKS TERCİH ROBOTU

2024 YKS tercih robotu üzerinden üniversite tercihi yapılabiliyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınıyor. Bunun için https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak tercihlerinizi yapabilirsiniz. Tercih işlemi yaparken taban puan ve başarı sıralaması göz önünde bulundurulmalı fakat ilgi alanına göre bölümler yazılması tavsiye edilmektedir.

ÖSYM 2024 YKS TERCİH KILAVUNU YAYIMLADI MI?

2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu "http://osym.gov.tr" sitesinde yayımlandı.

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, bugünden itibaren 23 Temmuz'a kadar adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımda olacak.

Adayların tercihlerini belirlemeden önce, tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Öte yandan kılavuza göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

2024 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacağını duyurdu.

Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli adaylar, 2024-YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında 'ais.osym.gov.tr' üzerinden yapılacak. Tercihlerinizi yaparken uzman desteği almayı ihmal etmeyin. İlgi ve yeteneklerinizi dikkate alın, yayımlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri lütfen dikkatlice okuyun. Yapacağınız tercihlerin gönlünüzce ve hayırlı olmasını diliyorum."

YKS TERCİHLERİ KAÇ GÜN SÜRECEK 2024?

2024 YKS tercihlerinin, tercih işlemlerinin başladığı günden itibaren toplam 13 gün sürmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı.

YKS KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

ÖSYM kılavuzunda 2024 YKS tercih sayısı bilgisi de yer alacak. Geçtiğimiz yıl, YKS'de 24 tercih hakkı sunulmuştu. Fakat 24 tercih sayısı zorunlu değildi.

2024 YKS TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM, henüz 2024 YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlarını açıklamadı. Adaylar bu sene tercih yaparken, geçen yılın taban puanları ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak. Yerleştirme işlemlerinin sona ermesiyle2024 YKS taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları belli olacak.

2023 YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

YKS BARAJ KAÇ, KALKTI MI?

YKS baraj puanı uygulaması kaldırıldı. Adaylar puanları kaç olursa olsun, üniversitelerin taban puanı, başarı sıralaması ve kontenjanına göre tercih yapabilecek. YKS puanına, ortaöğretim puanı da ekleniyor. Bu puanla adaylar tercih yapabiliyor.

 

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercih işlemlerinin sona ermesiyle yerleştirme sonuçları açıklanacak. Fakat tam tarih henüz belli değil.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları, 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00'de açıklanmıştı. Üniversite kayıt işlemleri ise kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında alınmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin