2024 YKS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS cevap anahtarına nasıl, nereden bakılır?

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde üç oturum (TYT, AYT, YDT) şeklinde düzenlenecek olan YKS sınavı için bekleyiş sürüyor. 2024 üniversite sınavına girecek adaylar, şimdiden sınav sonuçları ile 2024-YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının açıklanacağı tarihi merak etmeye başladı. Peki, 3 milyondan fazla adayın katılması beklenen 2024 YKS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS cevap anahtarına nasıl, nereden bakılır? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
2024 YKS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS cevap anahtarına nasıl, nereden bakılır?

2024 YKS sınav soruları sonuç tarihi ve cevap anahtarına ilişkin araştırmalar başladı. En iyi üniversitede okuma hayali kuran milyonlarca aday, 8-9 Haziran tarihlerinde ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenecek olan YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girecek. Üniversite sınavının ilk oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) 8 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturumu AYT (Alanda Yeterlilik Testi) ve üçüncü oturumu YDT (Yabancı Dil Testi) 9 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sorgulayabilecek. Peki, 2024 YKS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS cevap anahtarına nasıl, nereden bakılır? İşte detaylar...

2024 YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS soruları ve cevap anahtarı, sınavın ardından erişime açılacak. Böylece adaylar, sınav sonuçları açıklanmadan önce doğru ve yanlış sayıları ile netlerini hesaplayarak kaç puan alabileceklerini öğrenecekler.

2024 YKS soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS cevap anahtarına nasıl, nereden bakılır?

ÖSYM, düzenlediği sınavlara ilişkin soruları ve cevap anahtarını genellikle sınavdan birkaç saat sonra erişime açıyor.

2024-YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açılacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldığında haberimizde yer vereceğiz.

Adaylar; şu başlıklarda cevap anahtarlarına erişim sağlayabilecek.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Cevap Anahtarı

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Cevap Anahtarları

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (ALMANCA)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (ARAPÇA)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (FRANSIZCA)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (İNGİLİZCE)

Yabancı Dil Testi (YDT) ve Cevap Anahtarı (RUSÇA)

ÖSYM YKS CEVAP ANAHTARI NASIL, NEREDEN BAKILIR?

ÖSYM duyurduğu zaman YKS soruları ve cevap anahtarına osym.gov.tr adresinden bakabilirsiniz. 

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) soru kitapçıkları ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak.

 

2024 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS sınav sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM sonuç sayfasından ulaşabilecekler.

2024 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz'da saat 11:00'de başlayıp 8 Ağustos'ta sona ermişti. 2024 YKS tercih tarihleri ise ÖSYM tarafından açıklanacak olan yerleştirme kılavuzu ile belli olacak.

YKS tercih işlemleri ise ÖSYM AİS sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapılacak. YKS tercih döneminde, üniversite puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurulacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin