2024 YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI: ÖSYM YKS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2024 YKS sonuç sorgulama ekranı, sınava katılım sağlayan milyonlarca öğrenci tarafından aratılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere üzere üç oturumda düzenlendi. Öğrenciler üniversite sınav sonuç tarihlerini araştırıyor. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfasından ilan edilecek. Peki, ÖSYM YKS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
2024 YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI: ÖSYM YKS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2024 üniversite sınavı 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlendi. ÖSYM Başkanlığı'nca yapılan YKS sınavı, TYT (Temel Yeterlilik Sınavı), AYT (Alanda Yeterlilik Sınavı) ve YDT (Yabancı Dil Testi) şeklinde üç oturumda gerçekleşti. 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu sınavın sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM Sonuç sayfasından adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile YKS sonuçlarını öğrenebilecek. Ardından ÖSYM 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu yayımlayacak ve öğrenciler üniversite tercihlerine başlayacak. Peki, ÖSYM YKS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2024 YKS taban puan ve başarı sıralaması belli oldu mu? İşte 2024 YKS sonuç sorgulama ekranı...

2024 YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI: ÖSYM YKS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2024 YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen YKS sınavı sonuçlarını adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi yollanmayacak.

ÖSYM YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2024 YKS sınav sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı henüz belli değil. Geçtiğimiz yıl saat 21:00'den sonra öğrenciler sınav sonuçlarına erişebilmişti. Bu yıl da aynı saatte açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Henüz 2024 üniversite tercih tarihleri açıklanmadı. ÖSYM'nin 2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu yayımlamasıyla YKS tercihlerinin başlaması bekleniyor. Geçen sene YKS tercihleri 27 Temmuz'da başlamış ve 8 Ağustos'ta sona ermişti.

YKS SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

YKS sonuçlarının erken açıklanacağına dair resmi bir açıklama bulunmuyor, sonuçların normal tarihinde açıklanması bekleniyor.

YKS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

2024 YKS tercih kılavuzunun 17 Temmuz'da sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor. Söz konusu kılavuzda, 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) bölümlerinin en son alım yaptığı puanlar yer alacak.

 

2024 YKS TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMASI BELLİ OLDU MU?

2024 YKS taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları henüz belli değil. Bu yıla ait üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarının yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasıyla belli olması bekleniyor. Adaylar tercih işlemlerini geçtiğimiz yılın puanlarına göre yapacak. 2024 üniversite taban puanları açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin