2024-YDUS 1. Dönem sınavı giriş belgesi sorgulama ekranı: ÖSYM Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ne zaman, saat kaçta?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başvuruları 17-25 Nisan 2024 tarihlerinde alındı. Geç başvurular ise 2 Mayıs 2024’te ise geç başvurular alındı. Şimdi gözler 2024-YDUS 1. Dönem sınavı giriş belgesi sorgulama ekranına çevrildi. Peki, ÖSYM Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ne zaman, saat kaçta?

Google Haberlere Abone ol
2024-YDUS 1. Dönem sınavı giriş belgesi sorgulama ekranı: ÖSYM Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ne zaman, saat kaçta?

YDUS, belirli bir uzmanlık alanında uzmanlık eğitimi almış hekimlerin, bu uzmanlık alanındaki bir alt dalda daha fazla uzmanlaşmak için girdikleri sınavı ifade ediyor. YDUS, ÖSYM tarafından her yıl bir defa düzenlenen bu sınavda başarılı olanlar, tercih ettikleri yan dal uzmanlık programlarına başvuru yapabiliyor. Peki, ÖSYM Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ne zaman, saat kaçta? İşte, 2024-YDUS 1. Dönem sınavı giriş belgesi sorgulama ekranı…

2024-YDUS 1. DÖNEM SINAVI GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

2024 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-YDUS 1. Dönem) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle elde edebilir.

ÖSYM TIPTA YAN DAL UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Tıpta yan dal uzmanlık eğitimi giriş sınavı (2024-YDUS 1. Dönem), 2 Haziran 2024 tarihinde saat 10:15’de başlayacak.

Sınav sonuçları ise 28 Haziran 2024 tarihinde ÖSYM AİS üzerinden açıklanacak.

YDUS’A KİMLER GİREBİLİR?

  • YDUS'a girebilmek için öncelikle bir tıp fakültesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu, genellikle tıp alanında lisans eğitimi almış ve tıp doktoru unvanını almış olmayı gerektirir.
  • YDUS'a girecek adaylar, belirli bir uzmanlık alanında daha fazla uzmanlaşmak ve uzmanlık eğitimi almak istemelidirler.
  • YDUS'a başvurabilmek için ÖSYM tarafından belirlenen başvuru şartlarını ve sürelerini takip etmek gerekmektedir. Başvuru sürecinde adayların belirtilen koşulları sağlamaları ve gerekli belgeleri tamamlamaları gerekebilir.
  • YDUS'a girebilmek için belirli bir deneyim veya çalışma süresi gibi ek şartlar genellikle belirlenmemiştir. Ancak, uzmanlık alanı ve programına göre farklılık gösterebilir, bu nedenle başvuru yapmadan önce ilgili uzmanlık alanının gereksinimlerini kontrol etmek önemlidir.

 

YDUS YABANCI DİL ZORUNLU MU?

Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) için genel olarak yabancı dil bilgisi zorunlu değildir. YDUS, Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarına yönelik bir sınavdır ve genellikle Türkçe olarak düzenlenir. Başvuru koşulları ve sınav içeriği, ÖSYM tarafından belirlenir ve her sınav dönemi için başvuru kılavuzunda detaylı olarak açıklanır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin