2024 LGS ne zaman, saat kaçta? MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) kaç soru, kaç dakika?

2 Haziran 2024 Pazar günü düzenlenecek LGS (Liselere Geçiş Sınavı) öncesinde adaylar araştırmalarına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen LGS giriş belgesi 24 Mayıs'tan itibaren erişime açıldı. Adaylar, sınav sonuçlarını ise 28 Haziran 2024' Cuma günü www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Peki, 2024 LGS ne zaman, saat kaçta? MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) kaç soru, kaç dakika? İşte tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
2024 LGS ne zaman, saat kaçta? MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) kaç soru, kaç dakika?

Ortaöğretim 8. sınıf öğrencilerinin ve açık lise hayali kuranların 2 Haziran'da girecekleri 2024 LGS için geri sayım sürüyor. En güzel lisede okuma hayalini kuran adaylar, LGS sınav giriş yerleri ile belgelerine 24 Mayıs'tan itibaren erişim sağlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen LGS'ye girecek adaylar, sınavın saat kaçta başlayıp kaçta biteceğini, konu ve soru dağılımını ve sınavda yanlarında bulundurmaları gereken belgeleri araştırıyor. Peki, 2024 LGS ne zaman, saat kaçta? MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) kaç soru, kaç dakika?

2024 LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile LGS 1. oturum 09:30'da, 2. oturum ise 11:30'da başlayacak.

2024 LGS ne zaman, saat kaçta? MEB LGS (Liselere Geçiş Sınavı) kaç soru, kaç dakika?

MEB LGS KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?

LGS'de 50 sözel soru sorulacak. Sözel oturum 75 dakika sürecek. 11:30'da başalayacak olan sayısal oturum ise 40 sorudan oluşacak 80 dakika sürecek.

LGS'de şu derslerden sorular olacak:

  • Türkçe,
  • İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük,
  • Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi,
  • Yabancı Dil,
  • Fen Bilimleri,
  • Matematik

2024 LGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

LGS SINVA GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak LGS sınava giriş belgenize erişebilirsiniz.

Bu belge ile sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri ile sınav tedbirlerine ilişkin bilgileri görebilirsiniz.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak ve onaylanarak öğrencilere ulaştırılacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilik, başkonsolosluk veya konsolosluklarından alacak ve onaylatacak.

LGS'YE GİRERKEN GEREKLİ BELGELER NELER 2024?

Fotoğraflı sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi ile sınava girmek zorundalar.

LGS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

LGS 2024 sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde https://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacak.

 

LGS KİMLER GİREBİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Liselere Geçiş Sınavı'na yalnızca 8. Sınıf mezunu öğrenciler ile açık lise okumak isteyenler katılım sağlayabilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin