Zelenski ABD başkanlık seçimlerinde Trump'ın kazanmasından korkmuyor: Güçlü ilişkilerimiz var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerini eski Başkan Donald Trump'ın kazanmasından "korkmadığını" ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Zelenski ABD başkanlık seçimlerinde Trump'ın kazanmasından korkmuyor:  Güçlü ilişkilerimiz var

Volodimir Zelenski, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'ya verilmesi taahhüt edilen F-16 uçakları ve hava savunma sistemlerinin yanı sıra ABD'deki başkanlık seçimleri ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Zelenski, ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin, "Eğer Sayın Donald Trump başkan olursa kendisiyle çalışacağız. Bundan korkmuyorum" dedi.

"GÜÇLÜ İLİŞKİLERİMİZ VAR"

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'de çoğunluğun Ukrayna'yı ve halkını desteklediğini belirten Zelenski, "İki partinin de desteğine sahibiz ve ABD siyasetinin Cumhuriyetçi kanadıyla güçlü ilişkilerimiz var" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Amerika Birleşik Devletleri cumartesi günü eski başkan Donald Trump'a suikast girişimi ile sarsıldı. Başkanlık yarışında olan Trump, Pensilvanya Eyaleti'nde düzenlediği mitingi sırasında silahlı saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan 78 yaşındaki siyasetçinin sağlık durumu iyi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin