Türkiye'de çocukların gözdesi. Danimarka'dan dikkat çeken noodle kararı. Güney Kore'den ithal edilen yiyecekler çok acı olduğu gerekçesiyle toplatılıyor

Danimarka'da Güney Kore'den ithal edilen eriştenin ('noodle') aşırı acı olması nedeniyle raflardan kaldırılacağı duyuruldu. Bu duyuru, birçoğu tarafından alaycı karşılanmasına rağmen gerçek bir güvenlik riski olabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de çocukların gözdesi. Danimarka'dan dikkat çeken noodle kararı. Güney Kore'den ithal edilen yiyecekler çok acı olduğu gerekçesiyle toplatılıyor

Danimarkalı yetkililer, tüketicileri hastanelik edebilecek kadar baharatlı ve acı oldukları uyarısında bulunarak Güney Kore'nin üç popüler eriştesinin (noodle) satışını durdurdu.

euronews'teki habere göre ilk olarak Korea Times tarafından bildirildiği üzere, Danimarka Ulusal Gıda Enstitüsü, Danimarkalıları Güney Kore markası Samyang tarafından üretilen ve yaygın olarak satılan üç ürünü tüketmemeleri konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada, "Ulusal Gıda Enstitüsü, her üç noodle ürününün tek bir paketindeki toplam kapsaisin seviyelerini değerlendirdi: '3xSpicy & Hot Chicken', '2xSpicy & Hot Chicken' ve 'Hot Chicken Stew' tüketicinin akut zehirlenme geliştirme riski oluşturacak kadar yüksek" ifadeleri yer aldı.

Acı biberlerin aktif bir bileşeni olan kapsaisin, aynı zamanda biberlerin acı olmasının da nedeni.

Enstitü, ebeveynlere çocuklarının erişte yedikten sonra kötü etkiler göstermesi halinde bir zehir yardım hattını aramalarını tavsiye etti.

Tavsiye metninde "Ancak çocuğunuz acı biber yedikten sonra akut zehirlenme belirtileri göstermediyse endişelenmenize gerek yok" denildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin