Son Dakika... Joe Biden'dan Orta Doğu açıklaması: İsrail Hamas'a kapsamlı yeni bir teklif sundu

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Hamas'a yönelik kapsamlı üç aşamalı yeni bir teklif sunduğunu açıkladı. Biden, "İsrail'in yeni teklifi Katar ve Hamas'a iletildi." şeklinde konuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze Şeridi’nde tüm hedefleri gerçekleşinceye kadar savaşın devam etmesinde ısrarcı olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Joe Biden'dan Orta Doğu açıklaması: İsrail Hamas'a kapsamlı yeni bir teklif sundu

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada İsrail'in Hamas'a kapsamlı yeni bir teklifte bulunduğunu açıkladı.

Biden, "İsrail'in yeni teklifi Katar ve Hamas'a iletildi." dedi.

İkinci aşamada geri kalan esirlerin serbest bırakılacağını ve çatışmaların kalıcı olarak biteceğini söyleyen Biden, "Üçüncü aşamada Gazze yeniden yapılandırılacak." diye konuştu.

ATEŞKES TEKLİFİNE DESTEK VERME ÇAĞRISI

Biden sözlerine şöyle devam etti:

"İhtiyacımız olan teklif bu ve şu anda masada bulunuyor. İsrail'e ateşkes teklifine destek verme çağrısında bulunuyorum. İsrail'in dünyada daha da izole olması riski var."

HAMAS: OLUMLU KARŞILAMAYA HAZIRIZ

Hamas'tan ateşkes teklifiyle ilgili yapılan açıklamada "ABD Başkanı Biden'ın paylaştığı son ateşkes teklifini olumlu olarak görüyoruz. Kalıcı ateşkes, İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi, şeridin yeniden inşa edilmesi, yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşü ve ciddi şekilde mahkum/rehine değişimi içeren her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız." denildi.

NETANYAHU'DAN TÜM HEDEFLER AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nde tüm hedefleri gerçekleşinceye kadar savaşın devam etmesinde ısrarcı olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar ve esirlerin durumuna ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Netanyahu'nun, “tüm hedeflere ulaşılıncaya kadar Gazze Şeridi'ndeki savaşın sürdürülmesinde ısrarcı olacağı" ifade edildi.

7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 284 Filistinli öldürüldü, 82 bin 57 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin