Son dakika... İsrail 'güvenli' dediği bölgeye saldırdı: El Mevasi'de düzenlenen saldırıda can kaybı 90'a yükseldi

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi İsrail’in “güvenli olduğunu” iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 90 kişinin öldüğünü, onlarca kişi yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika... İsrail 'güvenli' dediği bölgeye saldırdı: El Mevasi'de düzenlenen saldırıda can kaybı 90'a yükseldi

İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 90'a çıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus kentinin batısındaki yerinden edilmiş binlerce kişinin yaşadığı El-Mevasi bölgesine hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan ve daha önce "güvenli bölge" olarak ilan ettiği El Mevasi'ye gerçekleştirdiği hava saldırısında bilanço ağırlaşıyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yerinden edilen sivillerin hedef alındığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 90'a, yaralı sayısının ise 300'e yükseldiği bildirildi. Yaşamını yitirenlerin yarısının kadın ve çocuk olduğu, yaralılar arasında da onlarca kadın ve çocuk olduğu aktarıldı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin