Son Dakika... Donald Trump'a silahlı saldırı. İşte Trump'a silahlı saldırı anı

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Joe Biden'e karşı yeniden aday olan Donald Trump'a seçim mitingi sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Görüntülerde yüzü kanlar içinde kalan Trump, korumaları tarafından alandan çıkarıldı. Silahlı saldırıda saldırgan öldürülürken, mitingde bulunan bir kişi de hayatını kaybetti. Trump'ın sözcüsünden ve Beyaz Saray'dan olayla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Donald Trump'a silahlı saldırı. İşte Trump'a silahlı saldırı anı

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, seçim mitingi sırasında duyulan silah sesine benzer patlama ile sağ kulağından yaralandı, Trump'ı korumalar kürsüden indirdi.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın, Pennsylvania eyaletinde yaptığı seçim mitingi sırasında, korumaları tarafından podyumdan indirildi.

Birkaç el silah sesinin duyulmasının ardından, gizli servis ajanları Trump'ı korumak için podyuma doğru koştu.

YUMRUĞUNU KALDIRDI SELAM VERDİ

Trump, bir araca konulup, götürülmeden önce kalabalığa doğru yumruğunu kaldırarak selam verdi. Olayın görüntülerinde Trump'ın kulağından kan aktığı da görülüyor.

Son Dakika... Donald Trump'a silahlı saldırı. İşte Trump'a silahlı saldırı anı

BBC Türkçe'deki  habere göre Olayın ardından ABD'de üst düzey yetkilileri korumakla görevli Gizli Servis'ten yapılan açıklamada Donald Trump'ın güvende olduğu ve koruma önlemlerinin alındığı kaydedildi.

2 KİŞİ ÖLDÜ

Gizli Servis'in X hesabından yapılan açıklamada "Bu şimdi aktif bir Gizli Servis soruşturması ve mümkün olduğunda daha fazla bilgi verilecek" denildi.

Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı.

Butler Bölge Başsavcısı Goldinger, Trump'ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirdi.

TRUMP CEPHESİ VE BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Donald Trump'ın sözcüsü de bir açıklama yaparak, "Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor." dedi.

Beyaz Saray da bir açıklama yaparak, "ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı "olay hakkında" bilgilendirildi." denildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin