Son Dakika... Danimarka'da başbakana yumruklu saldırı! Şok geçiren Mette Frederiksen'ın sağlık durumu iyi

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, başkent Kopenhag'da saldırıya uğradı. Frederiksen'e saldıran kişi yakalanırken, saldırının ardından şok geçiren başbakanın durumu iyi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Danimarka'da başbakana yumruklu saldırı! Şok geçiren Mette Frederiksen'ın sağlık durumu iyi

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'da bir şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan yakalanırken, Frederiksen’in durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kopenhag polisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın bu akşam saatlerinde gerçekleştiğini belirterek bir kişinin tutuklandığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Yetkililer, şu an için başka bir yorum yapamayacaklarını ifade etti.

Saldırının Danimarka'nın Avrupa Birliği Parlamentosu seçimleri için sandık başına gitmesinden iki gün önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

Seçim kampanyası döneminde Avrupa genelinde şiddet olaylarının artması dikkat çekiyor. Slovakya Başbakanı Robert Fico, silahlı bir suikast girişiminden kurtulurken, Almanya'da Sosyal Demokrat milletvekili Matthias Ecke, seçim kampanyası sırasında darp edildi. Ayrıca, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi siyasetçisi Heinrich Koch, Mannheim'da bir bıçakla saldırıya uğradı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler danimarka kopenhag
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin