Son Dakika... Birleşmiş Milletler'den Refah'taki vahşete tepki. Guterres: Bu dehşet sona ermeli

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıyı kınayarak, "Bu dehşet sona ermeli." dedi. Saldırıda en az 45 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Birleşmiş Milletler'den Refah'taki vahşete tepki. Guterres: Bu dehşet sona ermeli

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ordusunun dün akşam Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak, "Bu dehşet sona ermeli." dedi.

VAHŞİ SALDIRI DÜN DÜZENLENDİ

Refah saldırısı, İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısı olarak rapor edildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesine yönelik bu saldırının, Hamas ve diğer militan grupların faaliyetlerini hedef almak amacıyla gerçekleştirildiğini iddia etti. Saldırıda en az 45 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail, bu tür operasyonların, terör tehditlerini ortadan kaldırma amacı taşıdığını savunurken, Filistinli yetkililer ve uluslararası insan hakları örgütleri, saldırının sivilleri hedef almasını ve büyük yıkıma yol açmasını kınadı. Bu olay, bölgede zaten yüksek olan tansiyonu daha da artırdı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin