Netanyahu ABD Kongresi'nde konuşma davetini kabul etti. İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya darbe tehdidi geldi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'ne hitap etme davetini kabul ettiğini duyurdu. Netanyahu, Kongre'de dört kez konuşma yapacak ilk yabancı lider olacak. İsrail'in aşırı sağcı bakanlar ise Netanyahu'yu ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirmekle tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu ABD Kongresi'nde konuşma davetini kabul etti. İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya darbe tehdidi geldi

ABD Kongresi'nin Demokrat ve Cumhuriyetçi liderleri, yaptıkları yazılı açıklamada İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Washington'a davet ettiklerini bildirmişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'ne hitap etme davetini kabul etti.

Netanyahu, ABD Kongresi'nde dört kez konuşma yapan ilk yabancı lider olacak.

Senato'da Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'ın bu oturuma sıcak bakmadığı biliniyor.

Schumer, Netanyahu'nun 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini ve savaş kabinesiyle birlikte istifa etmesi gerektiğini dile getirmişti.

NETANYAHU'YA TEHDİT

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirmekle tehdit etti.

ABD: BARIŞ İSTEYEN HERKES SESİNİ YÜKSELTMELİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın basına yaptığı "İsrail, Hamas’a kalıcı ateşkesi de içeren yeni bir teklif iletti" açıklamasının ardından gözler bölgeye çevrildi.

Hamas’ın da teklife olumlu baktığı yönündeki açıklamalarının ardından bölgede ne olacağı merak konusu haline geldi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada "Şimdi barış isteyen herkes sesini yükseltmelidir. Hamas liderlerine teklifi kabul etmelerini, teklifin gerçek ve kalıcı olması için çalışmaları ve bu trajik savaştan daha iyi bir gelecek çıkarmaları gerektiğini bildirmelidir" ifadeleri kullanıldı

Kaynak: AA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin