Lüks otelde katliam. Tayland'da siyanürle zehirlenen 6 Vietnamlı turist ölü bulundu

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta beş yıldızlı bir otelde 6 kişinin ölü bulunmasının ardından yapılan incelemelerde turistlerin siyanürle zehirlendiği tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin Vietnam vatandaşı turistler olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Lüks otelde katliam. Tayland'da siyanürle zehirlenen 6 Vietnamlı turist ölü bulundu
Sosyal Medya

 Bangkok'un Lumphini semtinde bulunan lüks bir otelde en az 6 kişi yaşamını yitirdi.

Ölenlerin Vietnam vatandaşı turistler olduğu kaydedildi.

Tayland medyasında ilk olarak 6 kişinin ölüm sebebinin silahlı saldırı olduğu ifade edildi ancak daha sonra bu kişilerin siyanür ile zehirlenerek öldürüldüğü öğrenildi.

Tayland polisi, ölümlerin bir intikam eylemi olabileceğini ya da bir tarikatla bağlantısı olabileceğini değerlendiriyor.

Otele gelen Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, 6 Vietnamlının ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma başlatılmasını emretti. 

Tayland hükümetinden yapılan açıklamada, "Başbakan, turizmin etkilenmemesi için tüm kurumlara acilen harekete geçme talimatı verdi" ifadesi yer aldı.

Yüzlerce odası bulunan, lüks alışveriş ve restoranlarla bilinen popüler bir turistik bölgede yer alan otel konu hakkında açıklama yapmadı.

Ülkenin turizm sektörü, geçen yıl bir alışveriş merkezinde iki yabancının öldürüldüğü silahlı saldırı ile sarsılmıştı. Bu yıl 35 milyon yabancı ziyaretçi bekleyen Tayland hükümeti, turizme yönelik çeşitli teşvikleri hayata geçirmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin