Libya'da korkunç olay. Sirte'deki toplu mezardan 24 ceset çıkarıldı

Libya'nın batısındaki Sirte kentinde bulunan bir toplu mezardan 24 ceset çıkarıldığı bildirildi. Yetkililer, mezardan çıkarılan cesetlerin kimliklerinin belirlenemediğini ve DNA örnekleri alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Libya'da korkunç olay. Sirte'deki toplu mezardan 24 ceset çıkarıldı
Arşiv

Libya'nın batısındaki Sirte kentinde bulunan toplu mezardan 24 ceset çıkarıldığı bildirildi.

Libya hükümetine bağlı Kayıpları Arama ve Tespit Kurumundan yapılan açıklamada, arama ekiplerinin Sirte kentinin Kambo Mahallesi'nde bir toplu mezar tespit ettiği belirtildi.

Mezardan çıkarılan 24 cesedin kimliğinin belirlenemediği kaydedilen açıklamada, cesetlerden DNA örneği alındığı aktarıldı.

Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından cesetlerin, Sirte kentindeki Ebu Veyle mezarlığına defnedildiği kaydedildi.

Libya'da güvenlik durumu son yıllarda dalgalanmalar gösteriyor. Ülke genelinde çatışmalar, terör saldırıları ve siyasi istikrarsızlık yaşanıyor. Milis grupların etkin olduğu bölgelerde güvenlik tehditleri devam ediyor.

Uluslararası toplum ve yerel aktörler arasında süregelen çatışma çözümü çabaları, genel istikrarın sağlanması için kritik önem taşıyor. Libya'daki güvenlik durumu, bölgesel etkiler ve uluslararası müdahalelerle karmaşık bir hal almış durumda.

 

 

Kaynak: A.A
Etiketler libya toplu mezar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin