Kolombiya'da ordu operasyonu katliama döndü. Eski FARC mensubu 8 kişi hayatını kaybetti

Kolombiya ordusu, eski FARC mensuplarına ait 3 kampa düzenlediği operasyonda 8 kişinin öldüğünü duyurdu. Operasyon bölgesinde güvenlik güçlerinin faaliyetleri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kolombiya'da ordu operasyonu katliama döndü. Eski FARC mensubu 8 kişi hayatını kaybetti

Ulusal basında çıkan habere göre, ordu, Caqueta yönetim bölgesine bağlı Solano kırsalında, FARC'ın çatı örgütü Estado Mayor Central (EMC) temsilcilerine ait 3 kampa baskın yapıldı.

Operasyonda çıkan çatışma sonucu 8 EMC üyesi öldürüldü. Çok sayıda cephanelik ele geçirildi.

Ordudan yapılan açıklamada ise operasyonda, 14 yaşında zorla silah altına alınan bir çocuğun da kurtarıldığı ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Operasyonların devam edeceği aktarılan açıklamada, ordunun 2 yetişkin ile 5 çocuğu daha kurtarmak için çalışmalarını sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı.

"Ivan Mordisco" ismiyle bilinen Nestor Gregorio Vera'nın yönettiği ve FARC ile devlet arasındaki barış anlaşmasına hiç katılmayan EMC, FARC'ın sözde "Genelkurmay Başkanlığı" olarak da biliniyor.

Ülke basınına göre 2 bin 180'i silahlı olmak üzere 3 bin 500'den fazla üyeye sahip EMC, Venezuela ve Ekvador'un yanı sıra Kolombiya'nın batı, orta ve doğusunda varlık göstererek uyuşturucu, kaçakçılık ve haraç gibi yollardan finansman sağlıyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin