İşte ABD'nin gizli 'Manta ray' insansız denizaltısı. Google Earth'e yakalandı

ABD'nin "Manta Ray" adı verilen çok gizli insansız denizaltı silahı, Google Earth tarafından görüntülendi. Kaliforniya'daki Port Hueneme deniz üssünde tespit edilen araç, kısa sürede gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
İşte ABD'nin gizli 'Manta ray' insansız denizaltısı. Google Earth'e yakalandı

ABD'nin "Manta Ray" adını verdiği, Rusya ve Çin'in denizaltı operasyonlarına karşı ürettiği çok gizli denizaltı aracı Google Earth tarfından görüntülendi.

Yeni nesil mürettebatsız sualtı aracı Northrop Grumman tarafından yakıt ikmali gerektirmeden okyanusta uzun süre hareket edecek şekilde tasarlandı.

Havacılık ve uzay grubu denizaltının, insan lojistiğine ihtiyaç duymadan uzun süreli, uzun menzilli ve yük taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 

Kaygan tasarımı ve kendisini su altında derinlere demirleme yeteneği nedeniyle adını "Hayalet Vatoz" olarak bilinen deniz canlısından aldığı belirtildi. 

İşte ABD'nin gizli 'Manta ray' insansız denizaltısı. Google Earth'e yakalandı - Resim : 2

 İŞTE KULLANDIĞI TEKNİK

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı Manta Ray program yöneticisi Dr. Kyle Woerner, süzülme tekniğini kullanan aracı, "Yeni Nesil Mürettebatsız Sualtı Aracı / Uncrewed Underwater Vehicle (UUV) sınıfında yer alan Manta Ray çok çeşitli deniz görevlerini mümkün kılmak için farklı boyut ve türlerde yük bölmeleri ile tasarlanmıştır. Modüler tasarımı sayesinde sökülüp sıradan nakliye konteynırlarında taşınabiliyor ve özel liman tesislerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor" diye anlattı.,

Savunma analistleri ABD Donanması'nın insansız araç teknolojisini geliştirme çabasını, Rusya ve Çin'in denizaltı operasyonlarına karşı stratejik bir önlem olarak değerlendiriyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ABD denizaltı google
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin