İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni saldırı

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni bir saldırı düzenledi. Dahiye bölgesinde çok sayıda hedef vuruldu. Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği hava saldırısına karşılık verdi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni saldırı

İsrail ordusu, Lübnan'da saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

İsrail, Beyrut'a yeni bir bombardıman başlattı.

İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda Dahiye bölgesinde, Hizbullah'a ait noktalar hedef alındı. Lübnan devlet medyasının aktardığına göre en az 3 patlama sesi duyuldu.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR DURDU

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki kara harekatı için İsrail'in kuzeyinde yasak ilan edilen bölge sayısını altıya çıkardı. Bu bölgelere giriş ve çıkışlar tamamen durduruldu.

İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni saldırı

HİZBULLAH'TAN KARŞI SALDIRI

Hizbullah gece saatlerinde İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği hava saldırısına cevap verdi. Lübnan'dan Hayfa bölgesine doğru ateşlenen 20 roketten 5'i Hayfa şehrini vurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'dan Hayfa'ya atılan 5 roketin engellenememesi olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Hayfa bölgesindeki sokaklardan birinde yaşanan yıkım ve yükselen dumanların yer aldığı görülüyor.

İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni saldırı - Resim : 2

1411 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi İsrail saldırılarında öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin