İsrail, Hamas'ın askeri şefi Muhammed Deif'in öldürüldüğünü duyurdu

İsrail, Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif'in bu ay Gazze'ye yapılan bir hava saldırısında şehit edildiğini iddia etti. Hamas yapılan bu haberi yalanlarken algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Hamas'ın askeri şefi Muhammed Deif'in öldürüldüğünü duyurdu

İsrail ordusu, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif'in geçen ay Gazze'de düzenlenen bir İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

Bugün yapılan açıklamada, “IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri), 13 Temmuz 2024 tarihinde IDF savaş uçaklarının Han Yunus bölgesini vurduğunu ve istihbarat değerlendirmesinin ardından Muhammed Deif'in saldırıda ortadan kaldırıldığının teyit edilebildiğini duyurdu” ifadeleri kullanıldı.

İsrail Ordusu, 13 Temmuz'da “güvenli olduğunu” iddia ettiği El Mevasi bölgesine saldırı düzenlemişti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 71 kişinin öldüğünü, 289 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail Ordu Radyosu tarafından yapılan açıklamada, Han Yunus yakınlarında düzenlen saldırıda hedefin "çok önemli" olduğu vurgulanarak, "Hedef, Hamas askeri lideri Muhammed Deif'di" ifadelerine yer verilmişti.

Deif'in, Han Yunus'un batısındaki insani bölgede saklandığı öne sürülüyordu. 

HAMAS YALANLADI 

Medyada ve Sosyal Medyada direniş hareketinin askeri komutanı Muhammed Dayf ile ilgili paylaşılan haberler hakkında Hamas'tan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor.

Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor

Siyonist İsrail'in Kassam Tugayları Askeri Komutanı Muhammed Dayf'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir.

MUHAMMED DEİF KİMDİR?

Asıl adı Muhammed Diab İbrahim al-Masri olan Deif'in 1965'te Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus Mülteci Kampı'nda doğduğu düşünülüyor.

İsrail'in hava saldırılarından kaçmasını da sağlayan göçebe hayat tarzı nedeniyle "misafir" lakabıyla tanınan Deif, 1980'lerin sonunda Hamas kurulurken örgüte katıldı.

İsrail tarafından öldürülen "mühendis" lakaplı bomba yapımcısı Yahya Ayyaş'a yakın olan bir isimdi ve İsrailli yetkililere göre Hamas'ın ilk temel roketlerinin geliştirilmesinde rol oynadı.

2002 yılında askeri kanadın başına geçen Deif, Gazze'nin altına kazılan tünel ağının mimarı olarak biliniyor.

Yıllardır İsrail tarafından aranıyordu.

İsrail ordusu ve Mossad'ın gerçekleştirdiği en az yedi suikast girişiminden kurtulduğu, saldırılarda kolunu ve bacağını kaybettiği belirtiliyor.

Etiketler dünya hamas israil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin