İsrail, Gazze'deki insani bölgeleri yüzde 11'e düşürdü. BM ateşkes çağrısını yineledi

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki sözde insani bölgelerin oranını yüzde 11'e kadar daralttı. Birleşmiş Milletler ise Gazze'de acil olarak ateşkes sağlanması talebini bir kez daha yineledi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Gazze'deki insani bölgeleri yüzde 11'e düşürdü. BM ateşkes çağrısını yineledi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlileri zorla yerinden etme uygulamaları devam ederken güvenli olduğunu belirttiği sözde "insani alanların" bölgenin sadece yüzde 11'ine tekabül ettiğini aktardı. 

İsrail, Gazze'deki insani bölgeleri yüzde 11'e düşürdü. BM ateşkes çağrısını yineledi

UNRWA'nın X hesabından, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de yerinden edilen sivillere ilişkin paylaşımda bulunuldu. İsrail ordusunun, neredeyse her gün yayınladığı yeni tahliye talimatları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki binlerce Filistinli aileyi zorla yerinden etmeye devam ettiği, ancak Filistinlilerin bölgede gidecekleri güvenli bir yer olmadığı belirtildi. 

İsrail'in güvenli olduğunu belirttiği sözde "insani alanların" giderek daraldığı; bölgenin tamamının yüzde 11'ine kadar küçüldüğü ifade edildi. Bu durumun zorla yerinden edilen Filistinliler arasında kaos ve endişeye sebep olduğu kaydedildi. 

İsrail, Gazze'deki insani bölgeleri yüzde 11'e düşürdü. BM ateşkes çağrısını yineledi - Resim : 3

UNRWA, Gazze Şeridi'nde ivedilikle ateşkes sağlanması talebini yineledi. 

UNRWA Medya Departmanından Louise Wateridge ise sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in yeni tahliye talimatlarının zarar görmüş Filistinli binlerce aileyi hedef aldığını" aktardı. 

Wateridge, "Gazze Şeridi'nde parçalanmış pencereler, evler ve hayatlardan başka hiçbir şey kalmadığını ve Filistinlilerin bitmeyen bir kabusun içinde sıkışıp kaldığını" belirtti. UNRWA yetkilisi, Gazze Şeridi'ndeki yerle bir olmuş binaların ve yıkımın boyutunu ifade eden bir fotoğrafı paylaşımına ekledi. 

Gazze'de oradan oraya savurulan Filistinliler, saldırılar ve gıda sıkıntısının yanı sıra zorunlu göç nedeniyle zor günler geçiriyor.

BM'ye göre, Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göç etmek zorunda kalıyor. 

Kaynak: A.A
Etiketler israil gazze çocuk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin