İsrail, 400 bin kişiye tahliye emri verip beklemeden Han Yunus'u vurdu

İsrail ordusu, Gazze'nin Han Yunus kentinin doğusunda daha önceden 'güvenli' addettiği bölgede operasyon kararı aldı. Ancak 400 bin Filistinliye verilen tahliye emrinin uygulanmasını beklemeden saldırı düzenledi. En az 27 Filistinli öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, 400 bin kişiye tahliye emri verip beklemeden Han Yunus'u vurdu

İsrail ordusu, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun ABD ziyareti öncesinde Gazze Şeridi'nde daha önceden "güvenli" ilan ettiği bir bölgede tahliye emri verdi. Han Yunus'un doğusuna sığınmış yaklaşık 400 bin Filistinliye havadan atılan kağıtlarla bölgeyi terk etmeleri "emri" verilirken, tahliye henüz gerçekleşmeden hava saldırıları düzenlendi. Saldırılarda en az 27 Filistinli öldürüldü.

Han Yunus'un doğusundaki bölgeye tahliye emri, sabah erken saatlerde açıklandı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Gazze'nin Han Yunus şehrinin doğusunda daha önce güvenli bölge olarak açıklanan bazı yerlere operasyon düzenleneceğini" söyleyerek tahliye çağrısında bulundu. Adraee, İsrail'in "güvenli bölge" olarak açıklanan bölgeyi daraltarak bir kısmına saldırı düzenleyeceğini belirtti; Filistinlilerin "derhal ve geçici olarak" El Mevasi'ye gitmelerini istedi.

Al Jazeera'nın aktardığına göre, söz konusu tahliye emri, Gazze'nin diğer yerlerinde ölümden kaçarak Han Yunus'un doğusuna sığınmış bulunan 400 binden fazla kişiyi etkileyecek.

Ancak İsrail ordusu, bölgede yaşayan Filistinlilere yeterli zaman vermeden bahsi geçen operasyona başladı. Tahliye emirlerinin savaş uçaklarıyla havadan atılmasından kısa süre sonra Han Yunus'un doğusuna hem savaş uçakları hem de tanklarla düzenlenen saldırılarda en az 27 Filistinli öldürüldü. Al Jazeera'ya konuşan kaynaklar, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne çok sayıda ölü ve yaralı getirildiğini, saldırılarda en az biri bebek olmak üzere çocukların da öldürüldüğünü söyledi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin